Her er en anderledes lasagne. I stedet for pastaplader, bruger vi her spidskål. Hermed bliver retten dejlig sund, let og spændende.
Opskriften er til 4 personer
Det skal du bruge
Fars:
500 g hakket oksekød
2 spsk friske oreganoblade
1 fed hvidløg, finthakket
1 zittauerløg, finthakket
1 tsk groft salt
peber
1 æg
1 spidskål
3 liter vand
2 tsk froft salt
1 glas tomatsauce, ca. 340 g
100 g gedeost i saltlage
Serveres med en grøn salat af f.eks. hjertesalat, feldsalat og purløg.
Bagetid: Ca. 1 time ved 200 gr.
Sådan gør du
Fars: Rør forsigtigt kødet med oreganoblade, hvidløg, løg, salt, peber og æg. Stil farsen tildækket i køleskabet.
Skær bunden af kålen og fjern de groveste blade. Pil derefter bladene af hver for sig og fjern den groveste del af stokken. Kom bladene i en stor gryde med kogende vand tilsat salt. Kog dem i ca. 1 min. Lad bladene dryppe godt af på et viskestykke. Dæk bunden i et smurt ovnfast fad (ca. 5 x 20 x 30 cm) med kålblade.
Smuldr lidt fars og lidt salsa over bladene. Fortsæt med kål. fars og salsa til alt er brugt. Slut med kålblade. Smuldr osten over lasagnen og bag den midt i ovnen. Dæk evt. med et stykke bagepapir, hvis overfladen er ved at blive for mørk.
Velbekomme.
Skriv et svar