Her er en dejlig opskrift på kalvemørbrad med forårsgrønt. Du kan dog sagtens lave denne ret hele året. Opskriften rækker til 4 personer.
Ingredienser
1 afpudset kalvemørbrad (ca. 800 g)
Olivenolie til bruning
Salt og peber
1 lille bundt grønne asparges
1 lille bundt hvide asparges
250 g cherrytomater
1 bakke babyspinat
1 spsk smør til stegning
800 g kogte kartofler
1 spsk olivenolie
2 spsk kapers
2 spsk olivenolie
1 bundt dild
Sådan laver du kalvemørbrad med forårsgrønt
Tænd ovnen på 180 grader.
Dup kødet tørt. Varm olien på en pande og brun kødet på alle sider. Tag kødet af panden. Krydr kødet med salt og peber. Læg kødet i et ildfast fad og steg det i ovnen i ca. 20 minutter. Centrumtemperaturen skal være 58 grader, hvis kødet skal være rosa i midten. Lad kødet trække i ca. 10 minutter, før du skærer det i skiver.
Knæk den nederste træede ende af aspargesene. Skræl de hvide asparges fra hoved og ned. Skær asparges i snitter. Halver cherrytomaterne. Skyl spinaten og slyng den tør. Smelt smørret på en lille pande og rist de hvide asparges i ca. 4 minutter til de er gyldne. Tilsæt de grønne asparges og rist i yderligere et par minutter.
Halver kartoflerne. Varm olie på en stor pande og rist kartoflerne til de er næsten sprøde. Tilsæt tomater, spinat, hakket dild og kapers og vend forsigtig rundt. Krydr med salt og peber og vend med smørstegte asparges. Skær kødet i skiver og anret sammen med kartofler og grønsager.
Skriv et svar