Her er en lækker opskrift på kalvecuvette i øl, med krydderurtekartofler. Opskriften rækker til 4 personer.
Ingredienser
1 kalvecuvette (ca. 800 g)
25 g smør
½ l øl
1 gl. drænet perleløg
Salt og peber
800 g små kartofler
1 tsk revet citronskal
1 bdt. snittet forårsløg
2 håndfuld friskhakkede krydderurter
2 spsk gode oliven
Groft brød
Sådan laver du kalvecuvette i øl
Brun cuvetten i en stor gryde. Tilsæt øl, løg, salt og peber. Lad det simre i gryden ved middel varme i 30 min. med låg på.
Skru op for varmen og tilsæt 1 håndfuld krydderurter, tag cuvetten op og lad den hvile ca. 10 min.
Kog kartoflerne til de er møre, hæld vandet fra og tilsæt resten af smørret. Tag gryden fra varmen og vend 1 håndfuld krydderurter i sammen med forårsløgene og citronskal, og server efter 2 minutter.
Server cuvetten i tynde skiver sammen med krydderurtekartoflerne, perleløg, groft brød og oliven.
Skriv et svar