Super lækker suppe, som kan spises året rundt.
Ingredienser:
75-100 g letsaltet flæsk eller bacon
2 løg
2 fed hvidløg
1 gulerod
1 stor porre
1/4 knold selleri
1 ds. flåede tomater
1½ – 2 l suppe eller buillon
150 g friske eller frosne grønne bønner
125 g ærter
2 kviste persille
2 kviste basilikum
1 kvist timian
evt. ris eller suppehorn
Fremgangsmåde:
Skær flæsk eller bacon i små tern.
Rens grøntsagerne. Hak løg og hvidløg.
Skær gulerod og porre i skiver, selleri i terninger og snit kålen fint.
Skær tomaterne i mindre stykker.
Bræk bønnerne i mindre stykker.
Rist flæsket i en stor, tykbundet gryde, til det meste fedt er smeltet af.
Svits grøntsagerne i fedtet fra flæsket, undtagen bønner og ærter.
Hæld suppe over de svitsede grøntsager. Bind persille, basilikum og timian sammen og læg det i gryden.
Tilsæt salt og peber.
Kog suppen ved svag varme i ca 20 min.
Drys suppehorn eller ris i suppen sammen med bønnerne.
Kog suppen ca 15 min. Tilsæt ærter og lad det koge videre 3-5 min.
Fjern krydderurterne inden servering.
Skriv et svar