Denne mexicanske salat med totopos til er beregnet til 4 personer.
Ingredienser
2 store modne avocadoer
½ rød + ½ grøn peberfrugt
1 lille courgette
ca. 100 g majskerner
Dressing:
1 dl majs eller rapsolie
saft og revet skal af 1 citron
2-3 spsk mild chilisauce
Salt og peber
½-1 spsk friske hakkede mynteblade
200 g kogt kyllingebryst i tern
100 g bacon (sprødstegt og afkølet)
300 g frosne store rejer (optøede og afdryppede)
Grøn salat blandet med rucola
2 tortillaer
majsolie til stegning
Fremgangsmåde
Fjern stenene fra avocadoerne, løft frugtkødet ud med en ske og skær det i tern.
Dryp straks med citronsaft for at forhindre at det misfarves af luftens ilt.
Rens peberfrugterne og skær dem og courgetten i ca. 1½ cm store tern.
Lad majskernerne dryppe af.
Smag olien til med citronsaft, citronskal, chilisauce og krydderier.
Vend myntebladene i.
Bland alle grønsagerne i dressingen sammen med kyllingeternene og lad salaten trække, mens du steger totopos.
Skær hver tortilla i 8-12 trekanter og steg dem sprøde og gyldne i godt varm majsolie. Lad dem dryppe af på køkkenrulle.
Læg salatblade og rucola langs kanten af et lavt fad og anret salaten i midten.
Pynt den med let knuste baconskiver, rejerne og et par mynteblade.
Server straks med de sprøde og varme totopos til.
Skriv et svar