Opskriften på Marsala kylling med honning er beregnet til 4-6 personer.
Ingredienser
1 poulard (stor kylling) ca. 1,5 kg
60 smør
2 spsk honning
Fyld:
1 lille hakket løg
180 g hakkede champignon
2 skiver bacon (hakkes)
60 g smør
¾ kop frisk fransbrødskrummer
1 spsk hakket persille
½ kop hakkede valnødder
Sauce:
3 dl hønsebouillon
1 spsk tomatpuré
1 bouquet garni
1 spsk maizenamel
2/3 kop Marsala
500 g blå druer (halverede, uden kerner)
Fremgangsmåde
Forvarm ovnen til 200 grader.
Fyld:
Svits champignoner og bacon i smør i 5 minutter. Bland det med brødkrummer, persille, valnødder og krydderier. Farser poularden med denne blanding. Sæt den op.
Vej poularden og beregn stegetiden. Regn med 20 minutter pr. 500 gram, plus 20 minutter. I alt ca. 1½ – 2 timer.
Læg poularden i bradepanden og kom smørklatter ovenpå. Steg den i den beregnede tid, dryp den flittigt. 15 minutter før den er færdigstegt, pensles den med honning.
Imens laves saucen:
Bland bouillon med tomatpuré, bouquet garni og krydderier. Lad det snurre i 15 minutter. Tag bouquet garnien op. Bland maizenamel med Marsala og rør det i saucen. Lad det småkoge i 3 minutter under omrøring. Tilsæt druerne.
Her finder du opskriften på bouquet garni.
Skriv et svar