Her er en dejlig opskrift på oksemørbrad med sprød salat. Opskriften er beregnet til 4 personer.
Ingredienser
600 g oksemørbrad (afpudset og delt i 3 skiver a 2 cm)
1 rødløg i tynde skiver
2 små julesalat i skiver
250 g stilk cherrytomater (halverede)
1 agurk i skrå, halverede skiver uden kerner
1 stor håndfuld bønnespirer
Marinade
1 spsk finthakket hvidløg
1 spsk finthakket ingefær
4-5 spsk østerssauce
2 spsk sweet-hot chilisauce
1 tsk groft havsalt
4 spsk limesaft
3 spsk vegetabilsk olie
Tilbehør
Friske korianderblade
Brød
Fremgangsmåde
Bland en marinade af hvidløg, ingefær, østerssauce, chilisauce, salt, limesaft og olie i en skål. Kom kødet i og fordel marinaden omhyggeligt på alle sider af kødet. Lad kødet marinere i mindst 30 minutter ved stuetemperatur, gerne længere i køleskab.
Grill eller steg kødet ved middelvarme 5-6 minutter på hver side, lad det hvile i 5 minutter og skær det dernæst i tynde skiver. BLand straks kødet og saften fra det stegte kød med de udskårne grønsager og anret blandingen på et fad, drys med korianderblade og server straks med lunt brød.
Skriv et svar