Her er opskriften på en let selskabsret, skinkepostej. Skinkepostejen er beregnet til 4-6 personer.
Ingredienser
250 g fintskåret kogt skinke (mager)
2 hakkede løg
4 spsk hakket persille
4 spsk cognac
12 æg
Salt
Paprika
1 dl fløde
1 dl kvark
25 g smør
Fremgangsmåde
Den hakkede skinke, løgene og persillen blandes med cognac og stilles til side, under låg, i ca. 20 minutter.
Æggene slås sammen med salt, paprika, fløde og kvark til det hele er en glat masse.
Smørret smeltes og en buddingform smøres omhyggeligt og æggemassen hældes gennem en sigte i formen, der nu dampes ca. 8 minutter i vandbad, til massen er halvstiv, så blandes den hakkede skinkemasse i, og det hele koger videre i 40 minutter i vandbad, eller i ovnen ved 200 grader (også i vandbad).
Lad skinkepostejen køle af og server den med ristet brød eller sprøde flütes og gerne med en god tomatsauce.
Skriv et svar