• 123Kogebog
  • Artikler
  • Leksikon
    • Mål og vægt
    • Forkortelser
  • Kogebøger
  • Kontakt
  • Facebook
  • Twitter
  • RSS

123Kogebog.dk

Menu 
  • Forretter
  • Hovedretter
    • Hverdagsmad
    • Lette selskabsretter
    • Kylling
    • Sushi
    • Pastaretter
    • Kartoffelretter
    • Tærter
    • Suppe
    • Fiskeopskrifter
    • Æggeretter
  • Desserter
  • Slankemad
  • Grill
  • Bageopskrifter
    • Kageopskrifter
    • Cupcakes og muffins
    • Cookies og småkager
    • Brød
    • Uden ovn
  • Jul
    • Julemad
    • Bageopskrifter til jul
    • Konfekt
  • Drikkevarer
    • Smoothies
    • Drinks
    • Kaffe
    • The
  • Temaer
    • Salat
    • Morgenmad
    • Børneretter
    • Diabetes
    • Mikroovn
    • Tilbehør
Du er her: Forside / Opskrifter / Hovedretter / Lette selskabsretter / Riskugler med oksetunge og spegepølse

Riskugler med oksetunge og spegepølse

Her er opskriften på riskugler med oksetunge og spegepølse. Opskriften er beregnet til 4 personer.

Ingredienser

250 g grødris
Salt
Friskmalet hvid peber
2-3 trekanter neutral smelteost
100 g finthakket spegepølse
100 g finthakket kogt oksetunge
2 spsk hakket persille
Rigeligt fedtstof til stegning

Fremgangsmåde

Risene koges i 1 liter letsaltet vand i 16 minutter, vandet hældes fra, risene smages til med salt og peber og stilles igen på varmen, for at tørre, i 4 minutter, naturligvis uden låg på gryden.

Smelteosten moses med en gaffel og røres omhyggeligt sammen med spegepølse, tunge og persille. Ostemassen skæres ud i små boller med en teske, der dyppes i kogende vand mellem hver udskæring.

Skyl hænderne i koldt vand og tril ostebid ind i ris, til det danner en lille kugle, og læg efterhånden kuglerne til tørre på et bræt. De skal tørre ca. 20 minutter, hverefter de steges i rigeligt fedtstof i ca. 10 minutter, eller til de er gyldne over alt. Sørg for at de beholder kugleformen.

Istedet for kogt tunge kan skinke anvendes.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her og modtag spændende opskrifter og andre tips og tricks.

Seneste indlæg

  • Gør madlavning nemt for dig selv med måltidskasser 1 person
  • Gør aftensmaden nem
  • Risalamande
  • Hjemmelavet rødkål
  • Opskrifter på økologisk babymad

Sider

  • Forkortelser
  • Kontakt 123Kogebog
  • Leksikon
  • Mål og vægt
  • Sådan søger du bedst efter opskrifter

Debat

  • Tina til Spejlæg (tilberedt i mikroovn)
  • Nikitta Riber til Løse ris lavet i mikroovn
  • Edel til Henkogning – Sådan gør du
  • kims til Kalvesteg med kartofler, sauce og grønsager
  • Gitte Frederiksen til Henkogning – Sådan gør du

Følg med her

Følg 123Kogebog.dk her FacebookFølg 123Kogebog.dk her Google+Følg 123Kogebog.dk her TwitterFølg 123Kogebog.dk her RSS

Copyright © 2023 ·Metro Pro Theme · Genesis Framework af StudioPress · WordPress · Log ind