• 123Kogebog
  • Artikler
  • Leksikon
    • Mål og vægt
    • Forkortelser
  • Kogebøger
  • Kontakt
  • Facebook
  • Twitter
  • RSS

123Kogebog.dk

Menu 
  • Forretter
  • Hovedretter
    • Hverdagsmad
    • Lette selskabsretter
    • Kylling
    • Sushi
    • Pastaretter
    • Kartoffelretter
    • Tærter
    • Suppe
    • Fiskeopskrifter
    • Æggeretter
  • Desserter
  • Slankemad
  • Grill
  • Bageopskrifter
    • Kageopskrifter
    • Cupcakes og muffins
    • Cookies og småkager
    • Brød
    • Uden ovn
  • Jul
    • Julemad
    • Bageopskrifter til jul
    • Konfekt
  • Drikkevarer
    • Smoothies
    • Drinks
    • Kaffe
    • The
  • Temaer
    • Salat
    • Morgenmad
    • Børneretter
    • Diabetes
    • Mikroovn
    • Tilbehør
Du er her: Forside / Opskrifter / Hovedretter / Lasagne med kødsauce og masser af grøntsager

Lasagne med kødsauce og masser af grøntsager

Fedtreduceret lasagne, med masser af grøntsager, som smager rigtig dejligt.

Ingredienser:
Kødsauce:
2 finthakkede løg
3 fed finthakkede hvidløg
2 groftrevne gulerødder
½ groftrevet squash
1 finthakket gul peberfrugt
400 g hakket oksekød
1 spsk olie
2 laurbærblade
1 tsk basilikum
1 tsk timian
1 tsk oregano
3-4 dl oksebouillon
1 ds flåede tomater
70 g tomatpuré
salt og peber

Bechamelsauce:
6-7 dl minimælk
2 spsk maizena
100 g fedtfattig revet ost
lidt revet muskatnød
salt og hvid peber

lasagne plader
50 g revet fedtfattig ost


Fremgangsmåde:
Klargør grøntsagerne som nævnt.
Svits løg og hvidløg i olie. Tilsæt det hakkede kød og brun det. Tilsæt gulerødder og svits videre et par minutter.
Tilsæt krydderier, bouillon, flåede tomater, og tomatpuré.
Lad det simre med låg ved svag varme i 20 min.
Tilsæt squash og peberfrugt, når der er 10 min tilbage af kogetiden. Smag til med salt og peber.

Rør maizena ud i mælken og varm det op. Kog saucen igennem i 5 min. Saucen skal være ret tyk.
Tilsæt revet ost og smag saucen til med muskatnød, salt og peber.

Smør et ovnfast fad med olie. Smør en smule bechamelsauce i bunden af fadet.
Læg lasagne plader, kødsauce og bechamelsauce lagvis. Det er vigtigt at der er nok bechamelsauce til at dække overfladen med, så spring evt et lag  af saucen over i midten. Drys revet ost over som det sidste.
Stil lasagnen i en forvarmet ovn ved 2oo grader i ca 40 min. Lad den hvile 5 minutter inden udskæring.

Kommentarer

  1. Hanne Kristensen skriver

    9. juli 2013 kl. 23:45

    Hej, jeg kunne godt tænke mig at vide hvor mange personer denne portion rækker til. Skal nemlig lave til 70 pers. på torsdag den 11. 7.
    På forhånd tak.

  2. Steffen skriver

    12. august 2013 kl. 17:45

    Hej Hanne
    Denne opskrift rækker til 4 personer.

  3. Joey H. skriver

    26. januar 2014 kl. 13:46

    Kan man bruge andet end Maizena til bechamel saucen?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her og modtag spændende opskrifter og andre tips og tricks.

Seneste indlæg

  • Gør madlavning nemt for dig selv med måltidskasser 1 person
  • Gør aftensmaden nem
  • Risalamande
  • Hjemmelavet rødkål
  • Opskrifter på økologisk babymad

Sider

  • Forkortelser
  • Kontakt 123Kogebog
  • Leksikon
  • Mål og vægt
  • Sådan søger du bedst efter opskrifter

Debat

  • Tina til Spejlæg (tilberedt i mikroovn)
  • Nikitta Riber til Løse ris lavet i mikroovn
  • Edel til Henkogning – Sådan gør du
  • kims til Kalvesteg med kartofler, sauce og grønsager
  • Gitte Frederiksen til Henkogning – Sådan gør du

Følg med her

Følg 123Kogebog.dk her FacebookFølg 123Kogebog.dk her Google+Følg 123Kogebog.dk her TwitterFølg 123Kogebog.dk her RSS

Copyright © 2023 ·Metro Pro Theme · Genesis Framework af StudioPress · WordPress · Log ind