Her er opskriften på en grillet lammekrone med bagte kartofler og hvidløgssmør. Opskriften er beregnet til 2 personer.
Ingredienser
800 g lammekrone
2 fed hvidløg
2 hele hvidløg (til bagning)
1 tsk salt
4 spsk oliventapenade
1 spsk hakket rosmarin
500 g tomater med stilk
1 dl hvidvin
Tilbehør
800 g små bagte kartofler
Hvidløgssmør
Sådan laver du en god lammekrone med bagte kartofler og hvidløgssmør
Pres hvidløget og bland med salt og oliventapenade. Gnid kødet ind i blandingen. Læg lammekronen ned i et smurt ovnfast fad. Dæk evt. skafterne med folie, så de ikke bliver sorte. Skyl tomaterne. Drys med hakket rosmarin. Læg tomaterne ved lammet.
Halver 2 hele hvidløg og bag dem sammen med lammekronen. Steg lammet i grillen ved indirekte varme i ca. 30 minutter. Tag hvidløgene ud efter 15 minutter, og hæld hvidvin ved lammet. Lad kødet hvile ca. 5 minutter inden servering.
Server lammekronen udskåret med et halvt bagt hvidløg, bagt tomat og små kartofler og hvidløgssmør.
Skriv et svar