Her er opskriften på hvordan du laver ristet kyllingelever. Opskriften rækker til 4 personer.
Ingredienser
300 g kyllingelever
salt
2 hele fed hvidløg
2 spsk olivenolie og/eller andefedt
bladene af 2 kviste timian
10 salvieblade
peber
2 spsk balsamicoeddike
1 spsk rødvinseddike
1½ tsk honning
2 spsk vand
Sådan laver du ristet kyllingelever
Drys kyllingeleverne med lidt salt og lad dem trække og temperere i en halv times tid ved køkkentemperatur. Dup dem tørre med køkkenrulle.
Rist lever i fedtstoffet ved god varme i 1½-2 min., tilsæt krydderurter og hvidløg og krydr med peber og lidt ekstra salt og steg videre 30 sekunder. Hæld de to slags eddike, honning og vand på og vend rundt i leveren endnu 15 sekunder. Server straks.
Tips
Hertil passer bl.a. retter med/af: Salat, løg, tomat og stegte æbler.
Kyllingeleverne kan også serveres som en lille forret, tapas eller snack.
Skriv et svar