Her er opskriften på nogle ristede kyllingehjerter, som sagtens kan bruges som forret eller lignende. Opskriften rækker til 4 personer.
Ingredienser
200-250 g kyllingehjerter
salt
3 hele fed hvidløg
1 skalotteløg
1 fed hvidløg
1 spsk olivenolie
salt og peber
2 tsk rødvinseddike
3 spsk tør sherry
2 dl hønse- eller grønsagsbouillon
1 laurbærblad
hakket persille
Sådan laver du ristede kyllingehjerter
Skær toppen af hjerterne, herved fjernes evt. synlige blodkar. Skær et kryds i spidsen (bunden) af hvert hjerte. Drys dem med lidt salt og lad dem trække og temperere i en halv times tid ved køkkentemperatur. Dup hjerterne tørre med køkkenrulle. Pil løg og hvidløg og hak dem fint. Rist hjerter, løg og hvidløg i olie ved god varme i 1 minut. Krydr med peber og en anelse salt og hæld eddike og sherry ved. Lad det sautere 2-3 min., hæld bouillon ved og tilsæt laurbærblad. Lad det simre til hjerterne er møre, og sovsen er kogt ind til en tyk glacering omkring hjerterne. Server med hakket persille over.
Tips
Hertil passer bl.a. retter med/af: Salat, løg og tomat.
Hjerterne kan også serveres som en lille forret, tapas eller snack.
Skriv et svar