Her er opskriften på en kyllingesalat med ansjos. Opskriften er beregnet til 4 personer.
Ingredienser
Dressing:
2 æggeblommer
1 tsk sennep
Salt og peber
3/4 kop olivenolie
Saft af ½ citron
2 spsk fløde
1 lille finthakket løg
1 tsk kapers
250 g kogt kylling
1 salathoved
100 g ansjoser
8 fyldte grønne oliven
Fremgangsmåde
Dressing:
Pisk æggeblommerne sammen, tilsæt sennep, salt og peber. Spæd med olie, til blandingen har en tyk, cremet konsistens. En blender kan anvendes – olien hældes i fra oven. Kom fløde og citronsaft i. Bland med løg og kapers.
Skær kyllingekødet i terninger og kom det i. Sæt det til afkøling i 30 minutter. Skålen fores med salatblade. Hæld kyllingeblandingen i og pynt med ansjoser og oliven.
Skriv et svar