Her er opskriften på en dejlig kyllingemousse. Opskriften er beregnet til 4 personer.
Ingredienser
2 stk kyllingebryst
1 1/4 kop hønsebouillon
2/3 kop mælk
1 laurbærblad
Hele sorte peberkorn
2-3 løgringe
2 hårdkogte æg
Bechamelsauce:
½ spsk smør
1 spsk mel
Salt og peber
1 spsk husblaspulver
2/3 kop piskefløde
½ kop finthakket brøndkarse
1 mellemstort løg i skiver
Persille
Fyldte oliven
Fremgangsmåde
Dæk kyllingebrystet med bouillon, bring det i kog, skru ned for varmen og lad det småkoge under låg, til kyllingen er mør – ca. 20-25 minutter. Hæld suppen fra, gem 2/3 kop. Bring mælken i kog med laurbærblad, peberkorn og løg. Tag det af varmen og ladet det trække i 10 minutter. si det.
Bechamelsauce:
Smelt smørret i en gryde, afbag med mel og kog det igennem i 1 minut under omrøring. tag det af varmen og spæd med mælk. Sæt det over varmen og kog det under stadig piskning, til saucen jævner. Smag til med salt og peber og stil det til afkøling.
Opløs husblas i 2 spsk bouillon, varm det langsomt op, til husblasen er opløst. Afkøl det let. Tag kødet af kyllingebrystet, blend det med resten af bouillonen til en lind puré. kom denne blanding i den afkølede bechamelsauce. Tilsæt husblas og stil det hen, til det begynder at stivne. Pisk fløden og fold den forsigtigt sammen med den hakkede brøndkarse. Smag til. Hæld moussen i en form og sæt den i køleskabet, til den er stivnet. Vend den ud på et fad og fyld den i midten med brøndkarse, løgringe og persille.
Pynt med hårdkogte æg og oliven.
Skriv et svar