Her er en normal opskrift på kyllingeleverpaté. Opskriften her er beregnet til ca. 4-6 personer.
Ingredienser
4 spsk smør
4 spsk mel
2½ kop mælk
Salt
1 knsp cayennepeber
1 knsp stødt muskatnød
500 g kyllingelever
2 fed hvidløg
1 tsk hakket persille
1/4 kop cognac
2 dl fløde
6 æg
Fremgangsmåde
Smelt 3 spsk smør i en gryde. Afbag det med mel og spæd med mælken. Bring det i kog, tilsæt salt, cayennepeber og muskat.
Kog det igennem i 5 minutter. Hak leveren, tilsæt hvidløg, persille og den afkølede sauce. Rør cognac og fløde i.
Forvarm ovnen til 180 grader.
Kom æggene i og smag til. kom blandingen i en smurt patéform og bag den i vandbad i 40 minutter. Vend pateen over på et fad, når den er kold.
Server med tomat- eller champignonsauce.
Skriv et svar