Her er en opskrift på kyllingeleverpaté med bacon. Opskriften er beregnet til 6-8 personer.
Ingredienser
Gelé:
1 tsk husblaspulver
2/3 kop hønsebouillon
1 agurk
1 appelsinskive
60 g smør
4 skiver bacon i terninger
500 g kyllingelever
1 lille hakket løg
1 fed hvidløg
Salt og peber
½ kop sød sherry
2 tsk husblaspulver
3 dl piskefløde
Fremgangsmåde
Gelé:
Varm bouillonen op og opløs husblasen heri. Gør formen våd og hæld geleen heri. Når den begynder at stivne, arrangeres appelsinskiven, agurkeskrællen og en oliven i bunden, så det ligner en blomst. Lad geleen stivne helt.
Svits baconen i smør, til det er sprødt. Tilsæt kyllingelever og lad det snurre i 5-6 minutter. Kom løg, hvidløg og krydderier i og giv det 1 minut mere under omrøring. Tag det af varmen, varm sherryen op og opløs husblasen heri. Rør det i leverblandingen og bland det hele i en blender. Hæld det i en skål og lad det køle af.
Pisk fløden og fold den i. Kom pateen i formen og stil den ii køleskabet, til den er stiv. Afkøl den i 1½ time, før den tages ud af formen.
Pynt med agurkeskiver.
Skriv et svar