Her er en opskrift på kylling alla Shanghai. Opskriften er beregnet til 6 personer.
Ingredienser
1 poulard (1,5 kg)
250 g magert flæskekød
3 spsk kinesisk soya
3 spsk sherry
1½ spsk maizenamel
¼ kop olie
Hakket frisk ingefær
1 fed hvidløg
500 g rejer
175 kogte æggenudler
1 stort hakket løg
1 rød peber
¼ hvidkål i strimler
8 skalotteløg
2 stilke hakket bladselleri
Salt og peber
½ kop bouillon
Fremgangsmåde
Tag skindet af poularden og fjern kødet. Skær det i terninger sammen med flæskekødet. Bland 2 spsk soya, 2 spsk sherry og 2 tsk maizena og mariner kødet heri i ca. 1 time.
Varm olien til 150 grader og svits hvidløg og ingefær i 2-3 minutter. Kom kødet i og steg det under omrøring i 5 minutter. Tilsæt rejer og de kogte æggenudler og steg det under omrøring i 3 minutter. Tilsæt de hakkede grønsager og smag til med salt og peber.
Bland bouillonen med resten af sherry, soya og maizena. Kog det igennem i nogle minutter. Rør af og til, til saucen jævner.
Server varm.
Skriv et svar