Her er en opskrift på kalkunbryst med lækkert fyld. Opskriften er beregnet til 4 personer.
Ingredienser
Kalkunbryst
30 g margarine
150 g salatost
1 bdt frisk persille
5 dl vand
Salt og peber
Sauce
100 g champignon (renset)
1 dl tør hvidvin
3 spsk creme fraiche 38%
Salt og peber
Ovnbagte kartofler
1 kg kartofler (skrællet)
½ dl olivenolie
Salt og peber
Krydderi
Fremgangsmåde
Kalkunbrystet
Persillen skylles og hakkes.
Skær en lomme på det tykkeste sted i kalkunbrystet. Salatost og persille puttes ind i lommen. Bind bomuldsgarn rundt om kalkunbrystet, og snør godt til, så fyldet ikke falder ud. Kalkunbrystet brunes i margarinen på en sautérpande ved høj varme. Drys med salt og peber. Tilsæt vandet og steg kalkunbryst ved svag varme og under låg i ca. 40 minutter. Vend af og til. Tag derefter stegen op og lad den hvile i ca. 10 minutter.
Sauce
Champignonerne hakkes fint og tilsættes stegeskyen sammen med hvidvin. SMåkoger et par minutter, tilsættes creme fraiche og smag til med salt og peber.
Ovnbagte kartofler
Kartoflerne skrælles og skæres i både som lægges i en stor skål. Olivenolie, salt, peber og krydderi hældes over, og det hele blandes godt. Lægges i en bradepande beklædt med bagepapir og bages i ovnen ved 200 grader i 45-60 minutter, vendes evt. undervejs.
Fjern bomuldsgarnet fra stegen, og skær kødet i skiver. Servér med hjemmelavede kartoffelbåde og champignonsauce.
Skriv et svar