Her er en spændende opskrift på Poulard / Kylling med peanuts. Opskriften passer godt til 6 personer.
Ingredienser
1 tsk paprika
1 knivspids cayennepeber
1 tsk stødt ingefær
Salt og peber
3 spsk olie
3 kopper peanuts
1 poulard (en stor kylling)
125 g smør
Et par skiver tørt franskbrød
2 spsk rom
Fremgangsmåde
Rør paprika, cayennepeber, ingefær og salt sammen med olie.
Kør 1 kop peanuts gennem persillekværnen eller mal dem i blenderen. Kom halvdelen i olie- og krydderiblandingen.
Forvarm ovnen til 200 grader.
Vask kyllingen, tør den grundigt og gnid den indvendigt med salt og peber. Sæt den op. Gnid den med olie- og nøddeblandingen, steg den i 1½ time, eller til den er mør.
Bland resten af de malede peanuts med halvdelen af smørret. Smag til med lidt salt.
Rist franskbrødet og dæk det med smørblandingen. Bag det ristede brød øverst i ovnen, til peanutsmørret er brunt og boblende.
Rist resten af nødderne, til de er svagt gyldne. Flamber den færdige poulard i rom. Læg den på et varmt fad og drys med peanuts. Arranger det ristede brød med peanutsmør udenom.
Server straks efter tilberedning.
Skriv et svar