Kylling Kiev er stegt i en frituregryde. Mængden her er beregnet til 4 personer.
Ingredienser
125 g smør
1 fed hvidløg
2 spsk hakket persille
2 spsk hakket purløg
Salt og peber
4 stk kyllingebryst med vinger
½ kop mel
Salt og peber
2 sammenpiskede æg
180 g rasp
Olie til friturestegning
Fremgangsmåde
Bland smørret med hvidløg, persille, purløg og salt og peber efter smag. Form det til en blok, pak det ind i stanniol og stil det i køleskabet, til det er stift.
Fjern skind og brystben fra kyllingestykkerne. Skær vingespidserne af. Læg kyllingestykkerne mellem plasticfolie og bank dem let. Skær smørret i 4 stykker og læg dem midt på kyllingestykkerne. Rul dem om smørret og luk dem med tandstikkere. Stil dem i køleskabet i mindst 1 time.
Vend kyllingestykkerne i mel tilsat salt og peber, dyp dem i sammenpisket æg, derefter i rasp. Pres det godt fast. Dyp atter i æg og rasp. Stil dem til afkøling i mindst 1 time. Varm olien op i en frituregryde, til den er 190 grader varm. Steg kyllingestykkerne i ca. 6 minutter eller til de er gyldne. Læg dem på fedtsugende papir. Pynt med persille og citron og server med champignon og agurk.
Skriv et svar