• 123Kogebog
  • Artikler
  • Leksikon
    • Mål og vægt
    • Forkortelser
  • Kogebøger
  • Kontakt
  • Facebook
  • Twitter
  • RSS

123Kogebog.dk

Menu 
  • Forretter
  • Hovedretter
    • Hverdagsmad
    • Lette selskabsretter
    • Kylling
    • Sushi
    • Pastaretter
    • Kartoffelretter
    • Tærter
    • Suppe
    • Fiskeopskrifter
    • Æggeretter
  • Desserter
  • Slankemad
  • Grill
  • Bageopskrifter
    • Kageopskrifter
    • Cupcakes og muffins
    • Cookies og småkager
    • Brød
    • Uden ovn
  • Jul
    • Julemad
    • Bageopskrifter til jul
    • Konfekt
  • Drikkevarer
    • Smoothies
    • Drinks
    • Kaffe
    • The
  • Temaer
    • Salat
    • Morgenmad
    • Børneretter
    • Diabetes
    • Mikroovn
    • Tilbehør
Du er her: Forside / Opskrifter / Temaer / Børneretter / Kinesisk ristaffel

Kinesisk ristaffel

Her er en kinesisk risret der er forholdsvis nem at lave.

Til 4 personer.

Ingredienser:
½kg magert svinekød (fra skinke eller bov)
3 porrer
1 grøn peberfrugt
½dl vindruekerneolie
2spsk kinesisk soja
½liter vand
1 bouillonterning
250g grønne ærter
1 tsk salt
1 tsk peber
250g bønnespirer

Tilbehør:
Løse ris
2 skivende bananer
1 dl rosiner
1 dl kokosmel

Fremgangsmåde:

1) Skær kødet i tynde strimler.

2) Skyl porrerne rene for jord m.m. og skær dem i tynde skiver.

3) Skær peberfrugten i tynde skiver og fjern kernerne.

4) Hæld olien i en gryde og lad den blive varm. Kom kødet i og lad det brune godt af, mens du rører rundt.

5) Kom porrer og peberfrugt i og tilsæt kinesisk soja, vand og bouillonterning.

6) Læg låg på gryden og lad retten koge ved svag varme i 40 min.

7) Kom ærgerne i gryden og drys salt og peber på. Varm det hele igennem.

8) Kom bønnespirerne i til sidst, de skal kun lige varmes igennem.

Servér retten med sammen med tilbehøret, som du har sat frem i små skåle.

Kommentarer

  1. John Alex Hvidlykke skriver

    15. februar 2011 kl. 15:24

    Opskriften er en lækker og meget ukompliceret måde at give sig selv og børnene en smag for det orientalske køkken.

    Men ristaffel er altså *ikke* en kinesisk opfindelse. Retten eller rettere retterne stammer oprindelig fra Indonesien, og navnet er en hollandsk ide:
    http://en.wikipedia.org/wiki/Rijstaffel

  2. Hanne Gregersen skriver

    15. februar 2011 kl. 15:35

    Jamen hvor er det dog perfekt lige at få henvisning til historien bagved også :-) Tak…

    Men derfor går retten jo alligevel under navnet kinesisk ristaffel mange steder. Men nu kan vi jo så fortælle at Kinesisk ristaffel faktisk kommer fra Indonesien :-)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her og modtag spændende opskrifter og andre tips og tricks.

Seneste indlæg

  • Gør madlavning nemt for dig selv med måltidskasser 1 person
  • Gør aftensmaden nem
  • Risalamande
  • Hjemmelavet rødkål
  • Opskrifter på økologisk babymad

Sider

  • Forkortelser
  • Kontakt 123Kogebog
  • Leksikon
  • Mål og vægt
  • Sådan søger du bedst efter opskrifter

Debat

  • kims til Kalvesteg med kartofler, sauce og grønsager
  • Gitte Frederiksen til Henkogning – Sådan gør du
  • Gitte Gammelgaard til Henkogning – Sådan gør du
  • Ingrid til Henkogning – Sådan gør du
  • Susanne til Henkogning – Sådan gør du

Følg med her

Følg 123Kogebog.dk her FacebookFølg 123Kogebog.dk her Google+Følg 123Kogebog.dk her TwitterFølg 123Kogebog.dk her RSS

Copyright © 2022 ·Metro Pro Theme · Genesis Framework af StudioPress · WordPress · Log ind