Her er en dejlig opskrift på nogle ovnbagte pestokartofler.
Ingredienser
800 g kartofler
100 g mozzarellaost
1 spsk høvlet parmesanost
Pesto
2 fed hvidløg
100 g frisk spinat
15 blade basilikum
1½ spsk olivenolie
1 spsk pinjekerner
Skallen af 1 citron
1 spsk citronsaft
Salt og peber
4 spsk vand
1 spsk reven parmesanost
Fremgangsmåde
Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver. Læg dem lagvis med pesto og mozzarella i et ovnfast fad. Slut af med pesto over kartoflerne og drys med parmesan.
Sæt fadet i ovnen i 1 time ved 175 grader. Sluk for ovnen og lad retten stå 20 minutter og trække i den slukkede ovn.
Pesto
Pillede hvidløgsfed, spinat, basilikum, olivenolie, pinjekerner, citronskal, citronsaft, salt, peber, vand og parmesanost blendes til en ensartet masse.
Skriv et svar