Her er en kartoffelstang med løg og squash. En dejlig let ret med kartofler.
Ingredienser
600 g kogte kartofler
2 løg
3 spsk olivenolie
2 kviste timian
2 små squash
2 spsk olivenolie
1 fed hvidløg
1 spsk cremefraiche
2 æggeblommer
Salt og peber
400 g færdigkøbt butterdej
1 æg
Fremgangsmåde
De kogte kartofler skæres i 1 cm tykke skiver.
Løgene hakkes fint. Sauteres møre i olien uden at tage farve. Tilsæt timianblade og krydr med salt og peber.
Squashene skæres i tynde skiver og sauteres i olie, til de purerer helt ud. Afkøl dem.
Tilsæt presset hvidløg, cremefraiche, æggeblommer og salt og peber.
Butterdejen rulles ud til en lang plade på 40 x 15 cm. Skær to 40 cmm lange og 2 cm brede baner fra. Lim banerne på som sider med sammenpisket æg.
Løgkompotten lægges på butterdejen, og kartoflerne lægges ovenpå. Dæk med squashpuré.
Siderne af butterdejen pensles med æg, og den bages i en 180 grader varm ovn i 25 minutter.
Skriv et svar