Her er opskriften på nogle kartoffel-røsti med skinke og løg.
Ingredienser
1 kg kartofler
300 g skinke (evt. i strimler)
1 løg
100 g smør eller margarine
2 kviste timian
Salt og peber
Fremgangsmåde
Skræl kartoflerne og riv dem på rivejernet. Pres væden af dem og læg dem op i en skål.
Skær skinken i strimler. Hak løget og svits det på panden i 1/3 af fedtstoffet, uden at det tager farve. Hæld løget op i kartoflerne sammen med bladene fra timiankvistene og salt og peber. Rør det godt sammen. Kom 1/3 af fedtstoffet på panden og varm det op.
Fordel halvdelen af kartoffelblandingen jævnt på panden og drys den strimlede skinke ovenpå. Fordel resten af kartoffelblandingen ovenpå og steg, til røstien har fået en brun stegeskorpe. Lad den glide ud på en tallerken eller lignende. Kom resten af fedtstoffet på panden og lad røstien glide ned på panden igen med den rå side nedad. Steg, til denne side også er brun.
Bag røstien ved 180 grader i ovnen i 10 minutter, og server den som tilbehør eller som hovedret med salat til.
Skriv et svar