Her er opskriften på nogle kartoffel-frikadeller med tomatsauce.
Ingredienser
700 g kartofler
1 tsk salt
1 løg
1 dl havregryn
1 æg
evt. lidt mælk
peber
100 g smør eller margarine
Tomatsauce
4 overmodne tomater
1 løg
2 fed hvidløg
50 g bacon
25 g smør eller margarine
1 spsk hvedemel
1 spsk tomatpuré
2 kviste timian
1½ dl grønsagsbouillon
1½ dl cremefraiche 38%
Salt og peber
Tilbehør
Smørdampede porrer og gulerødder
Fremgangsmåde
Kog kartoflerne møre i vand uden salt. Lad dem afkøle, tilsæt salt og mos dem groft. Riv løget og bland det i kartoflerne. Tilsæt havregryn, æg og peber. Hvis farsen er meget tør, kan den spædes op med lidt mælk. Frikadellerne formes med en ske og steges gyldne i fedtstoffet. Stegetid ca. 10 minutter.
Tomatsauce
Tomaterne skoldes i kogende vand i 10 sekunder, og skindet fjernes. Stilken skæres fra, og resten hakkes. Hak løg og hvidløg fint og skær baconen i små stykker. Svits det hele i fedtstoffet i en tykbundet gryde. Tilsæt melet og rør det sammen. Tilsæt tomater, tomatpuré, timianblade, bouillon, og cremefraiche. Kog saucen godt igennem og smag til med salt og peber.
Server frikadellerne sammen med tomatsaucen, og smørdampede porrer og gulerødder.
Skriv et svar