• 123Kogebog
  • Artikler
  • Leksikon
    • Mål og vægt
    • Forkortelser
  • Kogebøger
  • Kontakt
  • Facebook
  • Twitter
  • RSS

123Kogebog.dk

Menu 
  • Forretter
  • Hovedretter
    • Hverdagsmad
    • Lette selskabsretter
    • Kylling
    • Sushi
    • Pastaretter
    • Kartoffelretter
    • Tærter
    • Suppe
    • Fiskeopskrifter
    • Æggeretter
  • Desserter
  • Slankemad
  • Grill
  • Bageopskrifter
    • Kageopskrifter
    • Cupcakes og muffins
    • Cookies og småkager
    • Brød
    • Uden ovn
  • Jul
    • Julemad
    • Bageopskrifter til jul
    • Konfekt
  • Drikkevarer
    • Smoothies
    • Drinks
    • Kaffe
    • The
  • Temaer
    • Salat
    • Morgenmad
    • Børneretter
    • Diabetes
    • Mikroovn
    • Tilbehør
Du er her: Forside / Opskrifter / Hovedretter / Kartoffelretter / Kartoffel-blomkålsgratin

Kartoffel-blomkålsgratin

Kartoffel og blomkålsgratin smager rigtig godt. Her er en god opskrift på denne ret.

Ingredienser

1 blomkålshoved (ca. 800 g)
1½ dl vand
5 dl mælk
60 g smør
50 g mel
50 g reven ost
Salt og hvid peber
½ tsk reven muskatnød
5 æg
500 g kogte kartofler
Rasp

 

Fremgangsmåde

Del blomkålshovedet i store buketter. Bland vand, mælk og lidt salt i en gryde og kog blomkålen næsten mør heri. Tag buketterne op og gem kogelagen.

Smelt 2/3 af smørret i en gryde og rør melet i. Tilsæt kogelagen lidt ad gangen under omrøring. Kog saucen igennem et par minutter, til den er jævn. Smag til med ost, salt, peber og muskatnød. Køl saucen af.

Del æggene i blommer og hivder og rør blommerne i saucen, en ad gangen. Pisk hviderne stive.

Skær kartoflerne i terninger. Fordel blomkålen og kartoflerne i et smurt ildfast fad. Vend æggehviderne i saucen og hæld den over blomkål-kartoffelblandingen.

Fordel et tyndt lag rasp ud over gratinen. Kom smørklatter på toppen og bag gratinen i ca. 40 minutter ved 200 grader, til massen er helt stivnet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her og modtag spændende opskrifter og andre tips og tricks.

Seneste indlæg

  • Gør madlavning nemt for dig selv med måltidskasser 1 person
  • Gør aftensmaden nem
  • Risalamande
  • Hjemmelavet rødkål
  • Opskrifter på økologisk babymad

Sider

  • Forkortelser
  • Kontakt 123Kogebog
  • Leksikon
  • Mål og vægt
  • Sådan søger du bedst efter opskrifter

Debat

  • kims til Kalvesteg med kartofler, sauce og grønsager
  • Gitte Frederiksen til Henkogning – Sådan gør du
  • Gitte Gammelgaard til Henkogning – Sådan gør du
  • Ingrid til Henkogning – Sådan gør du
  • Susanne til Henkogning – Sådan gør du

Følg med her

Følg 123Kogebog.dk her FacebookFølg 123Kogebog.dk her Google+Følg 123Kogebog.dk her TwitterFølg 123Kogebog.dk her RSS

Copyright © 2022 ·Metro Pro Theme · Genesis Framework af StudioPress · WordPress · Log ind