Kartoffel og blomkålsgratin smager rigtig godt. Her er en god opskrift på denne ret.
Ingredienser
1 blomkålshoved (ca. 800 g)
1½ dl vand
5 dl mælk
60 g smør
50 g mel
50 g reven ost
Salt og hvid peber
½ tsk reven muskatnød
5 æg
500 g kogte kartofler
Rasp
Fremgangsmåde
Del blomkålshovedet i store buketter. Bland vand, mælk og lidt salt i en gryde og kog blomkålen næsten mør heri. Tag buketterne op og gem kogelagen.
Smelt 2/3 af smørret i en gryde og rør melet i. Tilsæt kogelagen lidt ad gangen under omrøring. Kog saucen igennem et par minutter, til den er jævn. Smag til med ost, salt, peber og muskatnød. Køl saucen af.
Del æggene i blommer og hivder og rør blommerne i saucen, en ad gangen. Pisk hviderne stive.
Skær kartoflerne i terninger. Fordel blomkålen og kartoflerne i et smurt ildfast fad. Vend æggehviderne i saucen og hæld den over blomkål-kartoffelblandingen.
Fordel et tyndt lag rasp ud over gratinen. Kom smørklatter på toppen og bag gratinen i ca. 40 minutter ved 200 grader, til massen er helt stivnet.
Skriv et svar