Her er en dejlig opskrift på indbagte kartofler med bacon og spinat.
Ingredienser
500 g faste kartofler
400 g spinat
1 løg
2 fed hvidløg
200 g bacon
100 g smør
Salt og peber
½ tsk muskatnød
½ kg færdigkøbt butterdej
200 g flødeost
1 æg
Kold sauce
150 g flødeost
2 spsk citronsaft
½ dl fløde
½ dl vand
Salt og peber
1 spsk dijonsennep
½ dl hakket dild
Fremgangsmåde
Skær de kogte kartofler i ½ cm tykke skiver. Blancher spinaten og pres væden af den. Hak løg og hvidløg sammen. Skær baconen i terninger og bland med løgene. Sauter blandingen i fedtstoffet. Tilsæt spinaten og krydr med salt, peber og muskat. Lad stege endnu 5 minutter og afkøl.
Rul butterdejen ud til et rektangel på 35 x 40 cm og læg lagvis kartofler, spinatblanding og tynde skiver af flødeosten i en 10 cm bred stribe i midten. Pak butterdejen omkring blandingen, så den får form som et stort franskbrød.
Pensl overfladen med sammenpisket æg og bag retten i en 180 grader varm ovn i 25-30 minutter, til butterdejen er sprød og gylden.
Lad den hvile i 10 minutter, før der skæres skiver af den.
Kold sauce
Ingredienserne til den kolde sauce røres sammen.
Skriv et svar