• 123Kogebog
  • Artikler
  • Leksikon
    • Mål og vægt
    • Forkortelser
  • Kogebøger
  • Kontakt
  • Facebook
  • Twitter
  • RSS

123Kogebog.dk

Menu 
  • Forretter
  • Hovedretter
    • Hverdagsmad
    • Lette selskabsretter
    • Kylling
    • Sushi
    • Pastaretter
    • Kartoffelretter
    • Tærter
    • Suppe
    • Fiskeopskrifter
    • Æggeretter
  • Desserter
  • Slankemad
  • Grill
  • Bageopskrifter
    • Kageopskrifter
    • Cupcakes og muffins
    • Cookies og småkager
    • Brød
    • Uden ovn
  • Jul
    • Julemad
    • Bageopskrifter til jul
    • Konfekt
  • Drikkevarer
    • Smoothies
    • Drinks
    • Kaffe
    • The
  • Temaer
    • Salat
    • Morgenmad
    • Børneretter
    • Diabetes
    • Mikroovn
    • Tilbehør
Du er her: Forside / Opskrifter / Hovedretter / Kartoffelretter / Indbagte kartofler med bacon og spinat

Indbagte kartofler med bacon og spinat

Her er en dejlig opskrift på indbagte kartofler med bacon og spinat.

Ingredienser

500 g faste kartofler
400 g spinat
1 løg
2 fed hvidløg
200 g bacon
100 g smør
Salt og peber
½ tsk muskatnød
½ kg færdigkøbt butterdej
200 g flødeost
1 æg

Kold sauce

150 g flødeost
2 spsk citronsaft
½ dl fløde
½ dl vand
Salt og peber
1 spsk dijonsennep
½ dl hakket dild

 

Fremgangsmåde

Skær de kogte kartofler i ½ cm tykke skiver. Blancher spinaten og pres væden af den. Hak løg og hvidløg sammen. Skær baconen i terninger og bland med løgene. Sauter blandingen i fedtstoffet. Tilsæt spinaten og krydr med salt, peber og muskat. Lad stege endnu 5 minutter og afkøl.

Rul butterdejen ud til et rektangel på 35 x 40 cm og læg lagvis kartofler, spinatblanding og tynde skiver af flødeosten i en 10 cm bred stribe i midten. Pak butterdejen omkring blandingen, så den får form som et stort franskbrød.

Pensl overfladen med sammenpisket æg og bag retten i en 180 grader varm ovn i 25-30 minutter, til butterdejen er sprød og gylden.

Lad den hvile i 10 minutter, før der skæres skiver af den.

Kold sauce

Ingredienserne til den kolde sauce røres sammen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her og modtag spændende opskrifter og andre tips og tricks.

Seneste indlæg

  • Gør madlavning nemt for dig selv med måltidskasser 1 person
  • Gør aftensmaden nem
  • Risalamande
  • Hjemmelavet rødkål
  • Opskrifter på økologisk babymad

Sider

  • Forkortelser
  • Kontakt 123Kogebog
  • Leksikon
  • Mål og vægt
  • Sådan søger du bedst efter opskrifter

Debat

  • kims til Kalvesteg med kartofler, sauce og grønsager
  • Gitte Frederiksen til Henkogning – Sådan gør du
  • Gitte Gammelgaard til Henkogning – Sådan gør du
  • Ingrid til Henkogning – Sådan gør du
  • Susanne til Henkogning – Sådan gør du

Følg med her

Følg 123Kogebog.dk her FacebookFølg 123Kogebog.dk her Google+Følg 123Kogebog.dk her TwitterFølg 123Kogebog.dk her RSS

Copyright © 2022 ·Metro Pro Theme · Genesis Framework af StudioPress · WordPress · Log ind