• 123Kogebog
  • Artikler
  • Leksikon
    • Mål og vægt
    • Forkortelser
  • Kogebøger
  • Kontakt
  • Facebook
  • Twitter
  • RSS

123Kogebog.dk

Menu 
  • Forretter
  • Hovedretter
    • Hverdagsmad
    • Lette selskabsretter
    • Kylling
    • Sushi
    • Pastaretter
    • Kartoffelretter
    • Tærter
    • Suppe
    • Fiskeopskrifter
    • Æggeretter
  • Desserter
  • Slankemad
  • Grill
  • Bageopskrifter
    • Kageopskrifter
    • Cupcakes og muffins
    • Cookies og småkager
    • Brød
    • Uden ovn
  • Jul
    • Julemad
    • Bageopskrifter til jul
    • Konfekt
  • Drikkevarer
    • Smoothies
    • Drinks
    • Kaffe
    • The
  • Temaer
    • Salat
    • Morgenmad
    • Børneretter
    • Diabetes
    • Mikroovn
    • Tilbehør
Du er her: Forside / Opskrifter / Hovedretter / Hverdagsmad / Svenske kødboller (köttbullar)

Svenske kødboller (köttbullar)

Sverige er blandt meget andet, kendt for deres kødboller, eller köttbullar som de kaldet det. Her er en opskrift så du kan gøre dem kunsten efter. Opskriften giver kødboller til 4-6 personer.

Ingredienser

200 g skært oksekød
100 g kalvekød
100 g svinekød
2 dl fløde
1 dl rasp
1 æg
½ finthakket løg
Friskmalet sort peber
Salt
rigeligt smør til stegning

Fremgangsmåde

Læg raspen i blød i fløden.

Befri kødet for sener og hinder og kør det 3-4 gange igennem kødmaskinen. De sidste 2 gange med rasp og fløde.

Brun de finthakkede løg let på panden i lidt smør og rør dem i farsen sammen med ægget. Rør godt, tilsæt evt. en smule vand for at få den rette smidige konsistens. Smag til med salt og peber.

Tril farsen til boller på størrelse med valnødder. Det er bedst at trille alle bollerne, inden man begynder stegningen.

Bollerne steges i rigeligt nøddebrunt smør og panden rystes af og til så bollerne bliver ved med at være runde.

Serveres med hvide bønner (på dåse) smagt til med tomatpuré, estragon, timian og andre urter eller Baked beans (fra dåse).

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her og modtag spændende opskrifter og andre tips og tricks.

Seneste indlæg

  • Gør madlavning nemt for dig selv med måltidskasser 1 person
  • Gør aftensmaden nem
  • Risalamande
  • Hjemmelavet rødkål
  • Opskrifter på økologisk babymad

Sider

  • Forkortelser
  • Kontakt 123Kogebog
  • Leksikon
  • Mål og vægt
  • Sådan søger du bedst efter opskrifter

Debat

  • Tina til Spejlæg (tilberedt i mikroovn)
  • Nikitta Riber til Løse ris lavet i mikroovn
  • Edel til Henkogning – Sådan gør du
  • kims til Kalvesteg med kartofler, sauce og grønsager
  • Gitte Frederiksen til Henkogning – Sådan gør du

Følg med her

Følg 123Kogebog.dk her FacebookFølg 123Kogebog.dk her Google+Følg 123Kogebog.dk her TwitterFølg 123Kogebog.dk her RSS

Copyright © 2023 ·Metro Pro Theme · Genesis Framework af StudioPress · WordPress · Log ind