• 123Kogebog
  • Artikler
  • Leksikon
    • Mål og vægt
    • Forkortelser
  • Kogebøger
  • Kontakt
  • Facebook
  • Twitter
  • RSS

123Kogebog.dk

Menu 
  • Forretter
  • Hovedretter
    • Hverdagsmad
    • Lette selskabsretter
    • Kylling
    • Sushi
    • Pastaretter
    • Kartoffelretter
    • Tærter
    • Suppe
    • Fiskeopskrifter
    • Æggeretter
  • Desserter
  • Slankemad
  • Grill
  • Bageopskrifter
    • Kageopskrifter
    • Cupcakes og muffins
    • Cookies og småkager
    • Brød
    • Uden ovn
  • Jul
    • Julemad
    • Bageopskrifter til jul
    • Konfekt
  • Drikkevarer
    • Smoothies
    • Drinks
    • Kaffe
    • The
  • Temaer
    • Salat
    • Morgenmad
    • Børneretter
    • Diabetes
    • Mikroovn
    • Tilbehør
Du er her: Forside / Opskrifter / Hovedretter / Hverdagsmad / Spansk bønnegryde

Spansk bønnegryde

Her er opskriften på spansk bønnegryde som både kan laves til hverdag og til fest. Opskriften passer til 4 personer.

Ingredienser

250 g brune bønner (ca. 3 dl)
Vand
Salt
500 g oksebryst
1 løg
2 porrer
200 g kogt skinke i terninger
1 laurbærblad
1 fed hvidløg
½ tsk peber
1 rød og 1 grøn peberfrugt
hakket persille

Fremgangsmåde

Læg bønnerne i en gryde og hæld vand på så det dækker. Lad dem ligge i blød ca. 12 timer. Hæld iblødsætningsvandet væk.

Hæld ca. 2 l vand over bønnerne, læg oksebrystet i, lad det koge op, skum og tilsæt salt. Lad det småkoge under låg ca. 2 timer.

Rens løg og porrer. Skær det i skiver og læg det i gryden sammen med skinketerningerne. Tilsæt laurbærblad, knust hvidløg og peber. Lad retten småkoge yderligere ca. 30 minutter.

Læg strimlet peberfrugt i ca. 15 minutter før bønnegryden er færdig.

Tag oksebrystet op, skær det i skiver og læg det tilbage i gryden.

Smag til og servér bønnegryden drysset med hakket persille.

I Spanien er det almindeligt at lade et par pølser med hvidløgssmag koge med den sidste halve time.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her og modtag spændende opskrifter og andre tips og tricks.

Seneste indlæg

  • Gør madlavning nemt for dig selv med måltidskasser 1 person
  • Gør aftensmaden nem
  • Risalamande
  • Hjemmelavet rødkål
  • Opskrifter på økologisk babymad

Sider

  • Forkortelser
  • Kontakt 123Kogebog
  • Leksikon
  • Mål og vægt
  • Sådan søger du bedst efter opskrifter

Debat

  • Tina til Spejlæg (tilberedt i mikroovn)
  • Nikitta Riber til Løse ris lavet i mikroovn
  • Edel til Henkogning – Sådan gør du
  • kims til Kalvesteg med kartofler, sauce og grønsager
  • Gitte Frederiksen til Henkogning – Sådan gør du

Følg med her

Følg 123Kogebog.dk her FacebookFølg 123Kogebog.dk her Google+Følg 123Kogebog.dk her TwitterFølg 123Kogebog.dk her RSS

Copyright © 2023 ·Metro Pro Theme · Genesis Framework af StudioPress · WordPress · Log ind