Her er opskriften på spansk bønnegryde som både kan laves til hverdag og til fest. Opskriften passer til 4 personer.
Ingredienser
250 g brune bønner (ca. 3 dl)
Vand
Salt
500 g oksebryst
1 løg
2 porrer
200 g kogt skinke i terninger
1 laurbærblad
1 fed hvidløg
½ tsk peber
1 rød og 1 grøn peberfrugt
hakket persille
Fremgangsmåde
Læg bønnerne i en gryde og hæld vand på så det dækker. Lad dem ligge i blød ca. 12 timer. Hæld iblødsætningsvandet væk.
Hæld ca. 2 l vand over bønnerne, læg oksebrystet i, lad det koge op, skum og tilsæt salt. Lad det småkoge under låg ca. 2 timer.
Rens løg og porrer. Skær det i skiver og læg det i gryden sammen med skinketerningerne. Tilsæt laurbærblad, knust hvidløg og peber. Lad retten småkoge yderligere ca. 30 minutter.
Læg strimlet peberfrugt i ca. 15 minutter før bønnegryden er færdig.
Tag oksebrystet op, skær det i skiver og læg det tilbage i gryden.
Smag til og servér bønnegryden drysset med hakket persille.
I Spanien er det almindeligt at lade et par pølser med hvidløgssmag koge med den sidste halve time.
Skriv et svar