Her er en opskrift på Omelet med frisk mozzarella & rester. Opskriften er beregnet til 4 personer.
Ingredienser
8 æg
½ dl mælk
20 gram smør
Salt og peber
150 gram frisk mozzarella
Lidt rester, kunne være kylling eller lidt steg, som skæres i passende stykker
4 skiver rugbrød
Fremgangsmåde
Kom æggene op i en skål med salt og peber, samt mælken. Pisk i et minut.
Tænd for panden, kom smør på og lad skummet fra smørret falde ned – det tager ca. 2 min.
Tilsæt massen, lad den stå ca. 1 minut til bunden er sat. Løft lidt i kanten af omeletten med en gaffel, mens du tipper panden, så massen ryger ned. Gør det flere steder, til alt er løbet ned under. Alt dette tager ca. 2 min. Den er færdig, når den begynder at ryge fra siderne.
I dette øjeblik har du dit garniture klar, dvs. skåret i passende stykker – det kan være råt eller tilberedt.
Kom det på omeletten i den ene side. Tilsæt mozzarella og luk ved at vippe den ene halvdel over den anden.
Serveres straks med f.eks. grøn salat og lidt fuldkornsbrød.
Skriv et svar