• 123Kogebog
  • Artikler
  • Leksikon
    • Mål og vægt
    • Forkortelser
  • Kogebøger
  • Kontakt
  • Facebook
  • Twitter
  • RSS

123Kogebog.dk

Menu 
  • Forretter
  • Hovedretter
    • Hverdagsmad
    • Lette selskabsretter
    • Kylling
    • Sushi
    • Pastaretter
    • Kartoffelretter
    • Tærter
    • Suppe
    • Fiskeopskrifter
    • Æggeretter
  • Desserter
  • Slankemad
  • Grill
  • Bageopskrifter
    • Kageopskrifter
    • Cupcakes og muffins
    • Cookies og småkager
    • Brød
    • Uden ovn
  • Jul
    • Julemad
    • Bageopskrifter til jul
    • Konfekt
  • Drikkevarer
    • Smoothies
    • Drinks
    • Kaffe
    • The
  • Temaer
    • Salat
    • Morgenmad
    • Børneretter
    • Diabetes
    • Mikroovn
    • Tilbehør
Du er her: Forside / Opskrifter / Hovedretter / Høne med naturris

Høne med naturris

Høne med naturris er en dejlig ret. Opskriften her er beregnet til ca. 6 personer.

Ingredienser

1 stegehøne (ca. 2 kg)
Salt og peber
2 spsk olie
100 g smør
3/4 kop naturris
1 hakket løg
3 kopper vand
Brøndkarse

Sauce:
Hals, ben fra hønen
125 g kyllingelever
1 1/4 kop vand
1 hønsebouillonterning
bouquet garni

Fremgangsmåde

Forvarm ovnen til 200 grader.

Gnid hønen udvendig og indvendig med salt og peber, derefter med olie og halvdelen af smørret. Steg den i ovnen i 1 time og 15 minutter, dryp den flittigt undervejs.

Skyl naturrisene grundigt igennem i koldt vand 2-3 gange. Svits løgene i resten af smørret, til de er bløde. Kom risen i og steg den med ca. 1 min. Tilsæt vand og smag til med salt og peber. Kog den 40-50 minutter, til risene er løse.

Saucen:
Hals, ben og kyllingelever bringes i kog. Tilsæt bouillonterning. Kom salt, peber og bouquet garni i og lad det koge i 10 minutter. Fjern ben og kyllingelever.

Server hønen med saucen og naturrisene hver for sig. Pynt med brøndkarse.

Bouquet garni:
1 bdt persille
2 stilke timian
2 stilke merian
1 laurbærblad

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her og modtag spændende opskrifter og andre tips og tricks.

Seneste indlæg

  • Gør madlavning nemt for dig selv med måltidskasser 1 person
  • Gør aftensmaden nem
  • Risalamande
  • Hjemmelavet rødkål
  • Opskrifter på økologisk babymad

Sider

  • Forkortelser
  • Kontakt 123Kogebog
  • Leksikon
  • Mål og vægt
  • Sådan søger du bedst efter opskrifter

Debat

  • kims til Kalvesteg med kartofler, sauce og grønsager
  • Gitte Frederiksen til Henkogning – Sådan gør du
  • Gitte Gammelgaard til Henkogning – Sådan gør du
  • Ingrid til Henkogning – Sådan gør du
  • Susanne til Henkogning – Sådan gør du

Følg med her

Følg 123Kogebog.dk her FacebookFølg 123Kogebog.dk her Google+Følg 123Kogebog.dk her TwitterFølg 123Kogebog.dk her RSS

Copyright © 2022 ·Metro Pro Theme · Genesis Framework af StudioPress · WordPress · Log ind