• 123Kogebog
  • Artikler
  • Leksikon
    • Mål og vægt
    • Forkortelser
  • Kogebøger
  • Kontakt
  • Facebook
  • Twitter
  • RSS

123Kogebog.dk

Menu 
  • Forretter
  • Hovedretter
    • Hverdagsmad
    • Lette selskabsretter
    • Kylling
    • Sushi
    • Pastaretter
    • Kartoffelretter
    • Tærter
    • Suppe
    • Fiskeopskrifter
    • Æggeretter
  • Desserter
  • Slankemad
  • Grill
  • Bageopskrifter
    • Kageopskrifter
    • Cupcakes og muffins
    • Cookies og småkager
    • Brød
    • Uden ovn
  • Jul
    • Julemad
    • Bageopskrifter til jul
    • Konfekt
  • Drikkevarer
    • Smoothies
    • Drinks
    • Kaffe
    • The
  • Temaer
    • Salat
    • Morgenmad
    • Børneretter
    • Diabetes
    • Mikroovn
    • Tilbehør
Du er her: Forside / Opskrifter / Hovedretter / Helstegt oksefilet med råstegte kartofler, bønner og champignonsovs

Helstegt oksefilet med råstegte kartofler, bønner og champignonsovs

Her er en dejlig ret hvis du skal have gæster. Hovedretten er helstegt oksefilet med råstegte kartofler, haricots verts bønner og champignonsovs. Du får ca. 4 portioner med denne opskrift.

Ingredienser

1250 g oksefilet med fedtbræmme
Salt og peber

Champignonsovs

50 g smør
2 finthakkede løg
1 bdt purløg
250 g skiveskårne champignoner
Aromat
Sellerisalt
1 dl bouillon
1 dl rødvin
Evt. ½ tsk god kødekstrakt

Tilbehør

Råstegte kartofler
Haricots verts (grønne bønner)

Fremgangsmåde

Køb oksefileten udskåret fra højrebsbenet, men ikke afpudset for fedt. Lad slagteren skære fedtet i rudemønster.

Afpuds kødet for sener og hinder. Opvarm en tykbundet pande. Læg kødet på med fedtsiden nedad. Vend kødet med to grydeskeer, når lidt af fedtet er smeltet af og overfladen let gylden.

Brun kødet på den anden side. Tag det af panden og læg det op på ovnristen over bradenpanden. Drys salt og peber på. Sæt kødet midt i ovnen ved 235 grader i ca. 30-40 minutter afhængigt af tykkelse og kvalitet. 5 minutter længere hvis kødet er meget tykt.

Læg kødet 5 minutter på forskærerbrættet inden udskæringen, så det kan samle saften.

Champignonsovs

Svits finthakket løg i smør til løgene er klare. Tilsæt fintklippet purløg og skiveskårne champignoner og lad begge dele svitse lidt inden krydderier, bouillon og rødvin tilsættes. Lad sovsen småkoge i 5 minutter og smag den til.

Servering

Skær kødet i tynde skiver og server det med råstegte kartofler, haricots verts og champignonsovs.

Grydestegt oksefilet

Du kan også grydestege oksefileten. Oksefileten steges ca. 20-30 minutter efter bruning. Læs mere under tips og tricks herunder.

Tips og tricks

Det er mest økonomisk, at købe et stykke højreb og selv skære fileten ud. Kødet på og mellem benene er velegnet til skipperlabskovs, gullash m.m. Benene koges af til suppe eller sovs.

Når man steger oksefilet med fedtet, bliver kødet ikke så let tørt og det har også mere smagsfylde. Steges oksefilet uden fedtet, må kødet grydesteges. Kødet snøres med bomuldsgarn og brunes på alle sider i gyldent smør. Salt og peber drysses på, koldt smør lægges over og gryden dækkes med låg. Vendes ofte.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her og modtag spændende opskrifter og andre tips og tricks.

Seneste indlæg

  • Gør madlavning nemt for dig selv med måltidskasser 1 person
  • Gør aftensmaden nem
  • Risalamande
  • Hjemmelavet rødkål
  • Opskrifter på økologisk babymad

Sider

  • Forkortelser
  • Kontakt 123Kogebog
  • Leksikon
  • Mål og vægt
  • Sådan søger du bedst efter opskrifter

Debat

  • Tina til Spejlæg (tilberedt i mikroovn)
  • Nikitta Riber til Løse ris lavet i mikroovn
  • Edel til Henkogning – Sådan gør du
  • kims til Kalvesteg med kartofler, sauce og grønsager
  • Gitte Frederiksen til Henkogning – Sådan gør du

Følg med her

Følg 123Kogebog.dk her FacebookFølg 123Kogebog.dk her Google+Følg 123Kogebog.dk her TwitterFølg 123Kogebog.dk her RSS

Copyright © 2023 ·Metro Pro Theme · Genesis Framework af StudioPress · WordPress · Log ind