Hamburgerryg med surkål smager godt. Opskriften her er beregnet til 4 personer.
Ingredienser
3/4 kg hamburgerryg
1 gulerod
2 løg
3 dl vand
1 laurbærblad
3 hvide peberkorn
2 æbler
500 g surkål (på dåse)
2 spsk smør
3 dl bouillon
1½ dl rødvin
4 spsk fløde
1 tsk kartoffelmel
Salt og peber
Fremgangsmåde
Fjern evt. plasthinde fra kødet og læg det med den fede side nedad i en bradepande eller i et ovnfast fad.
Skræl gulerod og løg .
Hæld varmt vand over kødet.
Kom guleroden, det ene løg, laurbærbladet og peberkornene ved kødet og sæt det i en 175 grader varm ovn.
Vend kødet efter ca. 30 minutters stegning og steg yderligere 30 minutter.
Imens gøres surkålen klar.
Skræl æblerne og fjern kernehuset. Skær dem i tynde både. Hak det sidste løg.
Smelt smørret i en gryde og steg surkålen og løget let.
Tilsæt æblebåde og bouillon. Lad surkålen småkoge under låg i 30-40 minutter.
Tag den stegte hamburgerrygop og hold den varm.
Pisk skyen med rødvin og si den over i en gryde. Rør kartoffelmelet med fløden, jævn skyen og lad den få et opkog. Smag til med salt og peber.
Servér hamburgerryggen med surkål og vinsauce.
Skriv et svar