• 123Kogebog
  • Artikler
  • Leksikon
    • Mål og vægt
    • Forkortelser
  • Kogebøger
  • Kontakt
  • Facebook
  • Twitter
  • RSS

123Kogebog.dk

Menu 
  • Forretter
  • Hovedretter
    • Hverdagsmad
    • Lette selskabsretter
    • Kylling
    • Sushi
    • Pastaretter
    • Kartoffelretter
    • Tærter
    • Suppe
    • Fiskeopskrifter
    • Æggeretter
  • Desserter
  • Slankemad
  • Grill
  • Bageopskrifter
    • Kageopskrifter
    • Cupcakes og muffins
    • Cookies og småkager
    • Brød
    • Uden ovn
  • Jul
    • Julemad
    • Bageopskrifter til jul
    • Konfekt
  • Drikkevarer
    • Smoothies
    • Drinks
    • Kaffe
    • The
  • Temaer
    • Salat
    • Morgenmad
    • Børneretter
    • Diabetes
    • Mikroovn
    • Tilbehør
Du er her: Forside / Opskrifter / Hovedretter / Grillet kalvesteg med bagte rødbeder, porrer og blodappelsin-vinaigrette

Grillet kalvesteg med bagte rødbeder, porrer og blodappelsin-vinaigrette

Her er opskriften på en god hovedret til 4 personer, med grillet kalvesteg med bagte rødbeder, porrer og blodappelsin-vinaigrette. Hovedretten er perfekt til nytårsaften eller andre festlige lejligheder.

Ingredienser

Ca. 600-800 g kalvehøjreb uden ben
2 bk rucolasalat vasket og tørret
Ekstra jomfruolivenolie
Havsalt
Friskkværnet sort peber

Marinade

5 fed hvidløg (pillet og skåret i skiver)
1 tsk friskkværnet sort peber
1 tsk havsalt
1 spsk ekstra jomfruolivenolie

Rødbeder

½ kg rødbeder
Ekstra jomfruolivenolie
Havsalt

Blodappelsin-Vinaigrette

3 spsk finthakket skalotteløg
1 fed hvidløg (knust med lidt havsalt)
1 spsk ekstra jomfruolivenolie
Saft af ½ citron
1 tsk fintrevet ingefær
Fintrevet skal af 1 blodappelsin
1½ dl blodappelsin-juice
½ spsk rødvinseddike

Grillede porrer

4-6 porrer (kun det hvide bruges
Ekstra jomfruolivenolie
Havsalt og friskkværnet sort peber

 

Fremgangsmåde

Kalvesteg

Bland alle ingredienserne til marinaden i en skål og mariner kalvestegen natten over i køleskabet.

Varm en grillpande til den er rygende varm. Grill kalvestegen kraftigt på begge sider.

Læg den i en bradepande og bag den i en 200 grader varm ovn i ca. 20 minutter. Tag stegen ud og lad den trække 10 minutter.

Rødbeder

Vask rødbederne og vend dem med lidt ekstra jomfruolivenolie og havsalt.

Læg dem op i en bradepande og bag dem i en 250 grader varm ovn i ca. 1½ time, og lad den afkøle.

Pil skindet af rødbederne og skær dem i grove stykker.

Grillede porrer

Pensl porrerne med ekstra jomfruolivenolie, havsalt og friskkværnet sort peber. Varm en grillpande op, til den er rygende varm. Grill dem ca. 4 minutter på hver side og skær dem i passende stykker.

Vinaigrette

Bland alle ingredienserne i en skål og smag til med havsalt og friskkværnet sort peber.

Ved servering varmes vinaigretten op i en gryde. Tilsæt de bagte rødbeder og tag gryden af varmen.

Vend rucolasalaten i.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her og modtag spændende opskrifter og andre tips og tricks.

Seneste indlæg

  • Gør madlavning nemt for dig selv med måltidskasser 1 person
  • Gør aftensmaden nem
  • Risalamande
  • Hjemmelavet rødkål
  • Opskrifter på økologisk babymad

Sider

  • Forkortelser
  • Kontakt 123Kogebog
  • Leksikon
  • Mål og vægt
  • Sådan søger du bedst efter opskrifter

Debat

  • Tina til Spejlæg (tilberedt i mikroovn)
  • Nikitta Riber til Løse ris lavet i mikroovn
  • Edel til Henkogning – Sådan gør du
  • kims til Kalvesteg med kartofler, sauce og grønsager
  • Gitte Frederiksen til Henkogning – Sådan gør du

Følg med her

Følg 123Kogebog.dk her FacebookFølg 123Kogebog.dk her Google+Følg 123Kogebog.dk her TwitterFølg 123Kogebog.dk her RSS

Copyright © 2023 ·Metro Pro Theme · Genesis Framework af StudioPress · WordPress · Log ind