En fyldt ribbensteg er rigtig god mad, især om vinteren. Opskriften er beregnet til 6 personer.
Ingredienser
ca. 1 kg brystflæsk med svær uden ben
1 lille porre
1 syrligt æble
1 tsk sennepspulver
½ tsk salt
2½ dl bouillon
1 tsk maizena
Salt og peber
Fremgangsmåde
Rids sværen helt ned til kødet. Skær en lomme i kødets længde, det er nemmest at skære fra begge sider.
Snit porren fint og kog porrestykkerne 1 minut. Skær æblet i små terninger. Bland afdryppede porrestykker, æbletern, sennepspulver og salt og fyld det i lommen. Hold åbningerne sammen med kødnåle.
Gnid stegen, især sværen med salt og læg den i en lille bradepande. Hæld bouillon ved og sæt stegen i ovnen ca. 1 1/4 time ved 160 grader til den er mør.
Hæld skyen i en gryde og efterbrun stegen 5-10 minutter ved 250 grader.
Skum skyen for fedt, jævn med maizena og smag til med salt og peber. Skær stegen i ikke for tynde skiver og server kartofler til.
Skriv et svar