Her finder du opskriften på fyldt nakkefilet. Opskriften er beregnet til 6 personer.
Ingredienser
1-1½ kg nakkefilet
1 stor rød peberfrugt
2 skalotteløg
2 spsk olie
Salt og peber
2 dl rødvin
2 dl bouillon
1-2 løg
2 dl creme fraiche (18%)
2 tsk maizena
Evt. 2 tsk rosa peber
Fremgangsmåde
Skær med en spids og skarp kniv gennem kødet på langs og skær lidt ud mod siderne, så der dannes en lomme. Hak peberfrugt og løg meget fint og bland det med lidt salt. Fyld grønsagsblandingen i kødet og luk for begge ender med kødnåle.
Pensl kødet med olie og krydr med salt og peber. Læg nakkefileten i en bradepande og brun den 15 minutter ved 250 grader. Hæld rødvin og bouillon ved og læg 1-2 delte løg i bradepanden.
Steg kødet videre 1-1 1/4 time ved 160 grader, afhængig af filetens tykkelse. Hæld skyen gennem et dørslag i en gryde. Læg kødet i en plastbøtte eller pak det ind i folie, og lad det trække ca. 15 minutter.
Rør creme fraiche og maizena sammen og pisk det i skyen. Varm den igennem. Knus den rosa peber og rør den i saucen. Smag til med salt.
Retten kan fryses ned.
Skriv et svar