Her er en opskrift på tortillaer eller tacoskaller med hot rejefyld. Opskriften er til 4 personer.
Ingredienser
300 g courgetter
1 løg
1 bøftomat
½-1 rød peberfrugt
1 frisk rød chili (efter smag)
20 g smør eller 2 spsk raps eller majsolie
150 g majskerner
1 presset hvidløgsfed
1½ dl grønsagsbouillon
Lys saucejævner
Peber (eller chilisauce)
300-400 g frosne store rejer (optøede)
8 tortillaer eller tacoskaller
Mild revet ost til drys
1 skål blandet salat med dressing efter smag
Fremgangsmåde
Skær courgetten i ca. 1 cm store tern.
Hak løget fint og skær tomaten og den rensede peberfrugt i tern.
Fjern alle hinder og kerner fra chilien og skær den i meget smalle strimler.
Varm olie eller smør i en gryde ved middel varme og svits løgternene til de er klare og gyldne, men ikke brune.
Tilsæt alle de snittede grønsager sammen med majskerner og hvidløg.
Svits det hele i et par minutter. Rør godt i det.
Hæld bouillonen i og lad grønsagerne snurre sagte uden låg i ca. 10 minutter, indtil en del af væden er fordampet.
Jævn saucen med saucejævner.
Samg den til med peber eller chilisauce og vend de afdryppede rejer i.
Fordel rejestuvningen på tortillaerne og rul dem sammen.
Læg dem ved siden af hinanden i et stort ovnfast fad og drys ost over dem.
Sæt fadet i en 200 grader varm ovn, til osten er smeltet og gylden.
Server tortillaerne lige fra ovnen med en stor skål sprød salat til.
Bruger du tacoskaller i stedet for tortillaer, bør du servere rejestuvningen ved siden af i en skål for sig selv.
Skriv et svar