Denne tærte er en lækker tærte der passer til 5-6 personer. Tærten er fyldt med rejer, laks, ærter og asparges.
Ingredienser
1 pk udrullet mørdej uden sukker
Smør til fadet
250 g grønne asparges
100 g fine ærter
150 g frosne store rejer (optøede)
2 frosne stykker laksefileter uden skind (optøede)
Æggemasse:
3 æg
3 dl mælk eller fløde
Salt og peber
Hakket dild
1 skål blandet salat med vinaigrettedressing
Fremgangsmåde
Læg den udrullede mørdej i et velsmurt tærtefad.
Bræk det nederste af de grønne asparges og skær dem i ca. 4 cm lange stykker.
Fordel aspargesene jævnt over tærtebunden sammen med ærterne.
Skær laksefileterne i terne på ca. 3 cm.
Put de afdryppede rejer og laksefileterne ned mellem aspargsene.
Pisk alle ingredienser til æggemassen sammen og fordel den jævnt over fyldet i fadet.
Ret dejkanterne til med en kniv og sæt fadet i en 225 grader varm ovn.
Bag tærten i ca. ½ time eller til æggemassen er stivnet og tærten gylden.
Tag tærten ud af ovnen og lad den stå i ca. 10 minutter før du serverer den.
Pynt evt. tærten med skiver af røget laks.
Spis frisk grøn salat til.
Skriv et svar