Her er en dejlig hovedret med stegt kuller med rødbeder. Opskriften er beregnet til 4 personer.
Ingredienser
ca. 800 g kuller-halestykker
1 stor rødbede til at skære i skiver
4 store rødbeder til at bage
½ bddt koriander
Et par stilke timian
50 g skrællet ingefær
Chili
2 lime
Rørsukker
Salt og peber
1 spsk smør
Lidt olie
Grønne blade (f.eks. rucola)
Fremgangsmåde
Begynd med at skrælle rødbederne. De fire bagerødbeder skæres i mundrette stykker og lægges i et ildfast fad. Krydr med salt, peber, sukker, limesaft, finthakket ingefær, et par stilke timian, lidt finthakket chili og et par spiseskefulde vand. Vend rundt og dæk med bagepapir og to lag staniol, som klemmes godt til om kanten, så dampen ikke slipper ud.
Bag ved 160 grader i ca. 40 minutter. Tjek, om de er møre, ved at stikke i dem. Ved servering lunes rødbederne i en gryde med væsken fra det ildfaste fad samt en smørklat, der lige skal lave en slags glasering rundt om rødbederne. Smag til med salt, peber, sukker og limesaft.
Skær den sidste rødbede i tynde skiver. Rør lidt sukker, limesaft, finthakket ingefær og lidt finthakket korianderstilk sammen til en marinade. Læg rødbedeskiverne fladt på fire tallerkener og fordel marinaden ud over.
Skær et par dybe snit i fisken og steg den på en meget varm pande i olivenolie, til den er gylden og sprød. Når kødet kan slippe benet, er den færdig, krydr med salt og peber.
Nu skal du ordne rucolaen og anrette. Er der lidt limemarinade tilbage, fungerer den fint til salaten.
Skriv et svar