• 123Kogebog
  • Artikler
  • Leksikon
    • Mål og vægt
    • Forkortelser
  • Kogebøger
  • Kontakt
  • Facebook
  • Twitter
  • RSS

123Kogebog.dk

Menu 
  • Forretter
  • Hovedretter
    • Hverdagsmad
    • Lette selskabsretter
    • Kylling
    • Sushi
    • Pastaretter
    • Kartoffelretter
    • Tærter
    • Suppe
    • Fiskeopskrifter
    • Æggeretter
  • Desserter
  • Slankemad
  • Grill
  • Bageopskrifter
    • Kageopskrifter
    • Cupcakes og muffins
    • Cookies og småkager
    • Brød
    • Uden ovn
  • Jul
    • Julemad
    • Bageopskrifter til jul
    • Konfekt
  • Drikkevarer
    • Smoothies
    • Drinks
    • Kaffe
    • The
  • Temaer
    • Salat
    • Morgenmad
    • Børneretter
    • Diabetes
    • Mikroovn
    • Tilbehør
Du er her: Forside / Opskrifter / Hovedretter / Fiskeopskrifter / Stegt kuller med rødbede

Stegt kuller med rødbede

Her er en dejlig hovedret med stegt kuller med rødbeder. Opskriften er beregnet til 4 personer.

Ingredienser

ca. 800 g kuller-halestykker
1 stor rødbede til at skære i skiver
4 store rødbeder til at bage
½ bddt koriander
Et par stilke timian
50 g skrællet ingefær
Chili
2 lime
Rørsukker
Salt og peber
1 spsk smør
Lidt olie
Grønne blade (f.eks. rucola)

Fremgangsmåde

Begynd med at skrælle rødbederne. De fire bagerødbeder skæres i mundrette stykker og lægges i et ildfast fad. Krydr med salt, peber, sukker, limesaft, finthakket ingefær, et par stilke timian, lidt finthakket chili og et par spiseskefulde vand. Vend rundt og dæk med bagepapir og to lag staniol, som klemmes godt til om kanten, så dampen ikke slipper ud.

Bag ved 160 grader i ca. 40 minutter. Tjek, om de er møre, ved at stikke i dem. Ved servering lunes rødbederne i en gryde med væsken fra det ildfaste fad samt en smørklat, der lige skal lave en slags glasering rundt om rødbederne. Smag til med salt, peber, sukker og limesaft.

Skær den sidste rødbede i tynde skiver. Rør lidt sukker, limesaft, finthakket ingefær og lidt finthakket korianderstilk sammen til en marinade. Læg rødbedeskiverne fladt på fire tallerkener og fordel marinaden ud over.

Skær et par dybe snit i fisken og steg den på en meget varm pande i olivenolie, til den er gylden og sprød. Når kødet kan slippe benet, er den færdig, krydr med salt og peber.

Nu skal du ordne rucolaen og anrette. Er der lidt limemarinade tilbage, fungerer den fint til salaten.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her og modtag spændende opskrifter og andre tips og tricks.

Seneste indlæg

  • Gør madlavning nemt for dig selv med måltidskasser 1 person
  • Gør aftensmaden nem
  • Risalamande
  • Hjemmelavet rødkål
  • Opskrifter på økologisk babymad

Sider

  • Forkortelser
  • Kontakt 123Kogebog
  • Leksikon
  • Mål og vægt
  • Sådan søger du bedst efter opskrifter

Debat

  • kims til Kalvesteg med kartofler, sauce og grønsager
  • Gitte Frederiksen til Henkogning – Sådan gør du
  • Gitte Gammelgaard til Henkogning – Sådan gør du
  • Ingrid til Henkogning – Sådan gør du
  • Susanne til Henkogning – Sådan gør du

Følg med her

Følg 123Kogebog.dk her FacebookFølg 123Kogebog.dk her Google+Følg 123Kogebog.dk her TwitterFølg 123Kogebog.dk her RSS

Copyright © 2022 ·Metro Pro Theme · Genesis Framework af StudioPress · WordPress · Log ind