Her er opskriften på spegesild med creme fraiche. Opskriften er en let selskabsret til 4 personer.
Ingredienser
8 spegesildefileter
4-5 spsk hvidvinseddike
1 spsk sukker
2 friske æbler (ikke for søde)
2 fintsnittede løg
2-3 syltede agurker
½ l creme fraiche (18%)
Fremgangsmåde
Sildefileterne gås efter for ben og finner og vandes ud i koldt vand i 4-12 timer, alt efter hvor salte de er, og hvor salte man ønsker dem. Vandet skiftes et par gange under udvandingen.
Fileterne tages op og tørres i køkkenrulle, hvorefter de lægges i en lage af hvidvinseddike, sukker og evt. vand, hvis man ønsker en blidere smag. Sildene skal ligge i lagen i ca. 2-3 timer.
Æblerne skæres i halve, kernehuset fjernes, og de snittes fint på tværs, de fintsnittede løg og ligeledes de tyndtsnittede, syltede agurker kommes i en sigte, overhældes med kogende vand og løber straks af.
Sildefileterne tages op af lagen og lægges i serveringsfad (med den lage der hænger ved), æbler, løg og syltede agurker fordeles over, og til sidst hældes creme fraiche (evt. smagt til med salt og peber) over, og salaten sættes i køleskabet i ca. 1 time.
Server med varme pillekartofler.
Skriv et svar