• 123Kogebog
  • Artikler
  • Leksikon
    • Mål og vægt
    • Forkortelser
  • Kogebøger
  • Kontakt
  • Facebook
  • Twitter
  • RSS

123Kogebog.dk

Menu 
  • Forretter
  • Hovedretter
    • Hverdagsmad
    • Lette selskabsretter
    • Kylling
    • Sushi
    • Pastaretter
    • Kartoffelretter
    • Tærter
    • Suppe
    • Fiskeopskrifter
    • Æggeretter
  • Desserter
  • Slankemad
  • Grill
  • Bageopskrifter
    • Kageopskrifter
    • Cupcakes og muffins
    • Cookies og småkager
    • Brød
    • Uden ovn
  • Jul
    • Julemad
    • Bageopskrifter til jul
    • Konfekt
  • Drikkevarer
    • Smoothies
    • Drinks
    • Kaffe
    • The
  • Temaer
    • Salat
    • Morgenmad
    • Børneretter
    • Diabetes
    • Mikroovn
    • Tilbehør
Du er her: Forside / Opskrifter / Hovedretter / Fiskeopskrifter / Sol over Gudhjem

Sol over Gudhjem

Denne bornholmske specialitet kan du her se opskriften på. Opskriften er beregnet til 4 personer.

Ingredienser

4 skiver rugbrød
Smør efter behag
3-4 røgede sild
4 æggeblommer
4 løgringe
1 bdt hakkede radiser
2 spsk fintklippet purløg

Fremgangsmåde

Rugbrødsskiverne stikkes ud med et rødvins- eller ølglas, hvad der er størst i rundingen og smøres med smør.

Sildene skæres op i bugen, hovedet skæres af og de udbenes. Det gøres nemmest ved at banke de røgede sild på ydersiderne med ryggen af en køkkenkniv, derefter lægges den på “ryggen” med skindsiden nedad og forsigtigt fjernes ryg- og sideben, derefter vendes silden om “på maven” og skindet rulles forsigtigt af.

Den røgede sild lægges på brødet, en løgring anbringes på midten og deri en æggeblomme.

Drys solen fra Gudhjem med fintklippet purløg og læg en krans af hakket radise rundt om løgringen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her og modtag spændende opskrifter og andre tips og tricks.

Seneste indlæg

  • Gør madlavning nemt for dig selv med måltidskasser 1 person
  • Gør aftensmaden nem
  • Risalamande
  • Hjemmelavet rødkål
  • Opskrifter på økologisk babymad

Sider

  • Forkortelser
  • Kontakt 123Kogebog
  • Leksikon
  • Mål og vægt
  • Sådan søger du bedst efter opskrifter

Debat

  • Tina til Spejlæg (tilberedt i mikroovn)
  • Nikitta Riber til Løse ris lavet i mikroovn
  • Edel til Henkogning – Sådan gør du
  • kims til Kalvesteg med kartofler, sauce og grønsager
  • Gitte Frederiksen til Henkogning – Sådan gør du

Følg med her

Følg 123Kogebog.dk her FacebookFølg 123Kogebog.dk her Google+Følg 123Kogebog.dk her TwitterFølg 123Kogebog.dk her RSS

Copyright © 2023 ·Metro Pro Theme · Genesis Framework af StudioPress · WordPress · Log ind