Denne ret er hurtig at lave og meget lækker. Opskriften er beregnet til 4 personer.
Ingredienser
300g røget laks i skiver
Agurkecreme:
½ agurk
2-3 forårsløg
200g fromage frais
Salt og peber
1 potte frisk basilikum
Fine salatblade
12 grønne asparges
100g lakserogn
4 stykker toastbrød
Fremgangsmåde
Skræl agurken, flæk den og skrab kernerne ud med en teske. Skær frugtkødet i tern, drys dem med lidt salt og lad dem trække i ca. ½ time. Skyl dem, lad dem dryppe af og dup dem tørre med køkkenrulle. Skær forårsløgene i smalle ringe og brug mest muligt af den grønne del.
Smag fromage frais til med salt og peber og tilsæt masser af snittet, frisk basilikum. Vend agurketern og forårsløg i.
Læg fine salatblade på 4 tallerkener og fordel de røgede lakseskiver på dem. Læg agurkecremen ved siden af og anbring en skefuld lakserogn oven på den.
Pynt anretningen med grønne asparges og læg 2 trekanter ristet brød på tallerkenkanten.
Skriv et svar