Her er en dejlig italiensk inspireret ret med hellefisk og en dejlig kapersdressing til. Opskriften er beregnet til 4 personer.
Ingredienser
Siciliansk kapersdressing:
1 bg (200g) græsk yoghurt 10%
3-4 spsk tomatketchup
Salt og Peber
2 tsk paprika (efter smag og behag)
½-1 tsk barbecuekrydderi (efter smag og behag)
nogle dråber tabascosauce
1 spsk friske hakkede estragonblade eller 1½ tsk tørret estragon
2 spsk kapers (godt afdryppede)
Grønne blade, gerne en blanding af hovedsalat og frisk spinat
300 g røget hellefisk i skiver
Æggebåde, brøndkarse og kæmpekapers til pynt
Lunt italiensk brød (f.eks. ciabatta eller filone)
Fremgangsmåde
Smag yoghurten til med tomatketchup og krydderier og vend estragonblade og kapers i. Rør koldt vand i lidt efter lidt, til dressingen har en cremet konsistens. Dæk skålen til og sæt dressingen i køleskabet i ½-1 time, så smagen kan nå at udvikle sig.
Dæk 4 tallerkener med salatblade og arranger den røgede hellefisk ovenpå. Læg dressingen på og ved siden af fisken (men dæk den ikke helt) og pynt hver anretning med æggebåde, brøndkarse og et par kæmpekapers.
Server lunt brød til.
Skriv et svar