Rødspættefileter med rejer og champignon-flødesauce er en dejlig ret. Opskriften her er beregnet til 4 personer.
Ingredienser
1 løg
500 g rødspættefileter
salt og peber
1 bk champignoner
1 ds muslinger naturel
200 g rejer i lage
3 dl tør hvidvin
2 dl fløde (13%)
citronsaft
2 pasteuriserede æggeblommer
1 broccoli
Kartofler
Fremgangsmåde
Pil løget og hak det. Fordel ternene i bunden af et smurt ovnfast fad og læg rødspættefileterne ovenpå. Drys dem med salt og kværn peber over.
Gør champignonerne i stand og skær dem i skiver, mens du lader muslinger og rejer dryppe af i en sigte. Fordel alle 3 ingredienser over fisken og hæld vinen på. Dæk fadet med stanniol og bag fiskeretten i en 180 grader varm ovn i ca. 15 minutter, eller indtil fisken er hvid og fast. Tag forsigtigt fileter, champignoner, muslinger og rejer op med en bred spatel, læg dem i et andet fad og hold dem varme.
Hæld suppen i en gryde, tilsæt fløden og bring den i kog. Smag saucen til med salt, peber og citronsaft og lad den simre sagte, så den koger lidt ind. Lige før serveringen rører du æggeblommerne sammen med et par skefulde af saucen. Tag gryden væk fra blusset og pisk hurtigt æggeblandingen i. Sæt gryden over svag varme igen og pisk i saucen, til den bliver tykkere, men lad den ikke komme i kog.
Hæld den straks over fisk, svampe og skaldyr og server retten med det samme med nykogt broccoli og kartofler til.
Skriv et svar