• 123Kogebog
  • Artikler
  • Leksikon
    • Mål og vægt
    • Forkortelser
  • Kogebøger
  • Kontakt
  • Facebook
  • Twitter
  • RSS

123Kogebog.dk

Menu 
  • Forretter
  • Hovedretter
    • Hverdagsmad
    • Lette selskabsretter
    • Kylling
    • Sushi
    • Pastaretter
    • Kartoffelretter
    • Tærter
    • Suppe
    • Fiskeopskrifter
    • Æggeretter
  • Desserter
  • Slankemad
  • Grill
  • Bageopskrifter
    • Kageopskrifter
    • Cupcakes og muffins
    • Cookies og småkager
    • Brød
    • Uden ovn
  • Jul
    • Julemad
    • Bageopskrifter til jul
    • Konfekt
  • Drikkevarer
    • Smoothies
    • Drinks
    • Kaffe
    • The
  • Temaer
    • Salat
    • Morgenmad
    • Børneretter
    • Diabetes
    • Mikroovn
    • Tilbehør
Du er her: Forside / Opskrifter / Hovedretter / Fiskeopskrifter / Rejecocktail til nytår

Rejecocktail til nytår

Her er en opskrift på en rejecocktail med lidt ekstra. Perfekt som forret til en god middag, f.eks. til nytårsaften. Opskriften er beregnet til 4 personer.

Ingredienser

300 g frosne store rejer (optøede)

Dressing:
½ bg (100 g) græsk yoghurt 10%
100 g let mayonnaise
2-3 spsk tør sherry
2-3 dråber tabascosauce
Salt og peber
ca. 150 g frisk ananas (eller usødet ananas fra dåse)
ca. 15 cm agurk (eller en stilk bladselleri)

Fine salatblade

Pynt:
8 frosne skalrejer (optøede)
lidt karse
3 spsk ristede pinjekerner

Lunt brød

Fremgangsmåde

Lad rejerne dryppe godt af.

Rør yoghurt og mayonnaise sammen og tilsæt så meget koldt vand eller mælk at du får en cremet dressing. Smag den til med sherry, tabascosauce samt salt og peber. Dæk den til og lad den trække ½ times tid i køleskabet.

Skræl den friske ananas og skær 2-3 ca. 1½ cm tykke skiver af den. Fjern den hårde stok i midten og skær frugtkødet i tern. Bruger du ananas fra dåse, skal den blot dryppe af og skæres i tern.

Skræl agurken, flæk den og skrab kernerne ud med en teske. Skær frugtkødet i tern eller halvmåner og bland dem med ananasternene. Du kan også blande ananasternene med halvmåner af bladselleri.

Rist pinjekernerne på en tør pande eller i mikroovnen, til de er gyldne og lad dem dryppe af på køkkenrulle.

Læg et lag fintstrimlet salat i bunden af 4 portionsglas og læg lidt ananasblanding på. Kom en skefuld dressing på og fordel halvdelen af rejerne oven på den. Læg resten af ananasblandingen på, det meste af dressingen og resten af rejerne. Læg den sidste lille smule dressing på i en lille top og pynt med de ristede pinjekerner og lidt karse.

Hæng 2 skalrejer på kanten af hvert glas og server dine rejecocktails med lunt brød til.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her og modtag spændende opskrifter og andre tips og tricks.

Seneste indlæg

  • Gør madlavning nemt for dig selv med måltidskasser 1 person
  • Gør aftensmaden nem
  • Risalamande
  • Hjemmelavet rødkål
  • Opskrifter på økologisk babymad

Sider

  • Forkortelser
  • Kontakt 123Kogebog
  • Leksikon
  • Mål og vægt
  • Sådan søger du bedst efter opskrifter

Debat

  • kims til Kalvesteg med kartofler, sauce og grønsager
  • Gitte Frederiksen til Henkogning – Sådan gør du
  • Gitte Gammelgaard til Henkogning – Sådan gør du
  • Ingrid til Henkogning – Sådan gør du
  • Susanne til Henkogning – Sådan gør du

Følg med her

Følg 123Kogebog.dk her FacebookFølg 123Kogebog.dk her Google+Følg 123Kogebog.dk her TwitterFølg 123Kogebog.dk her RSS

Copyright © 2022 ·Metro Pro Theme · Genesis Framework af StudioPress · WordPress · Log ind