Rødspættefileter med ovnbagte grove grønsager og tomatsauce. Opskriften her passer til 4 personer.
Ingredienser
Ovnbagte grønsager:
Kartofler, knoldselleri, gulerødder, persillerod og rødløg (i alt ca. 1 kg)
2-3 spsk olivenolie
Salt og peber
1 bdt hakket persille
Tomatsauce:
1 ds hakkede tomater med chili og hvidløg
1 grofthakket løg
1 grøn peberfrugt i tern
1 dl grønsagsbouillon
Salt og peber
4 dobbelte panerede rødspættefileter
Fremgangsmåde
Gør alle grønsagerne i stand, skær dem i ensartede, ret store stykker og dup dem tørre med køkkenrulle. Vend dem grundigt i olivenolien og spred dem udi bunden af et ovnfast fadf. De skal helst ligge i ét lag. Sæt grønsagerne i en 180 grader varm ovn og bag dem i ca. 20 minutter. Rør rundt i dem af og til.
Hæld tomaterne i en gryde og tilsæt løg, peberfrugt og bouillon. Bring saucen i kog, smag til med salt og peber, dæmp varmen og lad den simre sagte i ca. ½ time. Smag den til.
Sæt ovnens temperatur op til 190 grader og læg de frosne rødspættefileter på et ovnfast fad og stil dem ind ved siden af grønsagerne. Bag dem i 20 minutter.
Drys grønsagerne med groft salt og peber, vend persillen i og server dem til de sprøde rødspættefileter sammen med tomatsaucen.
Skriv et svar