Denne populære fiskeret er nem og rimelig hurtig at lave. Ovnbagt laks med den krydrede sauce er beregnet til 4 personer.
Ingredienser
4 stk laksefilet uden skind á 125 g
3-4 porrer
½ kinakål
Sauce:
2½ dl fløde
2 spsk eddike
1 spsk dijonsennep
5 spsk god tomatketchup
1-1½ tsk karry
Salt og peber
Madbrød
Fremgangsmåde
Dup laksefileterne tørre og drys dem med lidt salt.
Gør grønsagerne i stand, skær dem i strimler og kog dem 3 minutter i letsaltet vand. Lad dem dryppe meget godt af og fordel dem i bunden af et ovnfast fad. Læg laksefileterne ovenpå (skær dem evt. i mindre stykker først).
Rør alle ingredienserne til saucen sammen og fordel den over laks og grønsager, så alt bliver dækket.
Sæt fadet i ovnen ved 225 grader og bag retten i 20-25 minutter, til alt er mørt og overfladen ar en fin farve.
Server et godt madbrød til retten.
Skriv et svar