Her er en fiskeopskrift på en mørksej med blomkålsvinaigrette. Du kan servere denne mørksej med groft brød eller kogte kartofler til.
Mørksej er i familie med torsken, men kødet er lidt blødere og smagen mere markant.
Opskriften rækker til 4 personer.
Ingredienser
6-700 g mørksejfilet skåret i portionsstykker
2 dl hvedemel
Olivenolie til stegning
Salt og peber
1 blomkål
1 spsk dijonsennep
1 spsk grov sennep
1 spsk hvidvinseddike
4 spsk olivenolie
3 hårdkogte æg – grofthakkede
35 g hakkede kapers
1 dl finthakket dild og purløg
Frisk kværnet peber
Salt
Pynt
Friske krydderurter
Tilbehør
Groft brød eller kogte kartofler
Sådan laver du mørksej med blomkålsvinaigrette
Del blomkålen i to og damp den i saltet vand, til den er mør, men stadig med bid. Afkøl i koldt vand og lad kålen dryppe helt fri for vand.
Pisk sennep, eddike og olie sammen. Vend dressingen med æg, kapers og hakkede krydderurter. Smag til med peber og salt.
Skær kålen i grove stykker og anret dem på et fad. Hæld vinaigretten over og drys med lidt friske krydderurter og kværnet peber.
Vend fiskestykkerne i mel, salt og kværnet peber. Varm en pande med olivenolie og rist dem ca. 4 min. på hver side.
Anret og server med blomkålen.
Skriv et svar