Her er en dejlig laksesalat som er god om sommeren, som en let frokostret. Denne opskrift er beregnet til ca. 6 personer.
Ingredienser
3 frosne stykker laksefilet uden skind á 125 g (kogt og afkølet)
ca. 400 g små nye kartofler (kogte og afkølede)
ca. 150 g ærter
ca. 150 g små fine rå blomkålsbuketter
1 hovedsalat
Dressing:
250 g mager rygeost
Lidt fløde
Peber
2 forårsløg i ringe
1 bdt hakket persille
2-3 skiver røget laks samt forårsløg til pynt
Fremgangsmåde
Rør rygeosten lind med fløde og smag den til med peber. Tilsæt forårsløg og hakket persille.
Skær de kolde laksefileter i smalle skiver på tværs med en skarp kniv eller pres dem med en gaffel, så de deler sig i flager, alt efter hvad du har lyst til.
Dæk en stor lav skål indvendigt med fine salatblade. Skær kartoflerne i skiver og læg halvdelen af dem på salaten. Fordel halvdelen af ærterne og blomkålsbuketterne ovenpå sammen med halvdelen af den kogte laks og dæk med halvdelen af dressingen. Gentag lagene og slut med dressing, men lad den ikke dække den kogte loks helt.
Skær den røgede laks i strimler og sno dem let sammen. Pynt salaten med dem og fine forårsløgringe.
Server gerne et lunt brød til.
Skriv et svar